Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Polícia zadržala obávaného prevádzača. Nelegálnym migrantom pomáhal aj na Slovensko
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Polícia zadržala obávaného prevádzača. Nelegálnym migrantom pomáhal aj na Slovensko

SLOVENSKO/UKRAJINSKÁ HRANICA / Obávaný prevádzač z Nigérie, ktorý dlhé roky prevážal cez slovensko – ukrajinskú hranicu nelegálnych migrantov aj k nám, už sedí vo väzbe. Hoci sa ukrýval v Kyjeve, podarilo sa ho vypátrať. Pozrite si autentické zábery z jeho zadržania.

Občan Nigérie sa mal podľa ukrajinskej polície podieľať na organizovaní nelegálneho biznisu s migrantmi. Nigérijčan ich nezákonne prevádzal aj na Slovensko cez zelenú hranicu. Organizovaná skupina, ktorej bol členom, pôsobila tesne za našou hranicou s Ukrajinou.

"Nezákonné prevádzanie osôb na teritóriu Zakarpatskej oblasti realizoval od roku 2012 do minulého roka," informovala hovorkyňa Pohraničnej stráže Ukrajiny Elena Tračuk. 

Na Slovensko sa napríklad pokúsil nelegálne previezť aj dve skupiny migrantov z juhovýchodnej Ázie. "Bolo tam 6 občanov Afganistanu a jeden z Bangladéša. Vtedy ich chytili neďaleko Veľkého Berezného," uviedla Tračuk. 

Prevádzač z Nigérie strávi vo väzbe vo Veľkom Bereznom 60 dní. Následne budú o jeho prípade rozhodovoať ukrajinské súdy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy