Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Hrozivý nález: V Hornáde našli telo muža bez známok života. Nezvestný bol niekoľko dní
Zdielať na

Hrozivý nález: V Hornáde našli telo muža bez známok života. Nezvestný bol niekoľko dní

ŠTEFANSKÁ HUTA / Bezvládne telo ležiace na plytčine v rieke vystrašilo obyvateľa Štefanskej Huty. Mŕtvym je muž z neďalekej Richnavy, ktorý bol od utorka nezvestný.

Jeden z obyvateľov Štefanskej Huty chodí každé ráno k toku Hornádu pozorovať vydru. V nedeľu tu však uvedené zviera nenašiel. Našiel iný, hrozivý nález - bezvládne telo muža. Postava ležala na chrbte. Voda mu obmývala telo. Huťan ani len netušil, že ide o nezvestného Michala z Richnavy. "V utorok ho bolo vidno, jak išiel z Kluknavy z pošty. A od utorka už nebol doma," povedal František Tulej, MOPS Richnava.

Po nezvestnom mužovi pátrala polícia, aj príbuzní. Až do nedele rána bezvýsledne. Telo muselo priplaviť počas noci, večer ešte za domami nebolo. Členovia Miestnej občianskej poriadkovej služby boli medzi poslednými, ktorí Michala videli. Vraj mal vypité, trošku ťažšie sa mu chodilo. Pravdepodobne sa niekde pri rieke potkol a spadol.

"Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie a bolo nariadené vykonanie pitvy," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. V mužových vreckách našli policajti peniaze, aj potvrdenie o výbere z bankomatu z utorka. Pri mužovi však chýbala bunda. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla Ivanová.

Smutný koniec má policajné pátranie po 51-ročnom mužovi zo Sniny. Najhorší scenár sa potvrdil deň po tom, čo bol vyhlásený za nezvestného. Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy