Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragédia na železničnej stanici pri Spišskej Novej Vsi. Rútiaci sa vlak usmrtil dôchodkyňu
Zdielať na

Tragédia na železničnej stanici pri Spišskej Novej Vsi. Rútiaci sa vlak usmrtil dôchodkyňu

MARKUŠOVCE / 82-ročná dôchodkyňa neprežila zrážku s vlakom. Vybrala sa z domu do záhrady, a keď sa nevracala, príbuzní nevedeli čo sa deje. Pre tragickú zrážku meškali vlaky na hlavnej trase Bratislava - Košice.

V Markušovciach policajti neustále upozorňujú ľudí, aby neprechádzali cez koľajisko. Jeden takýto prechod sa stal osudným aj 82-ročnej žene. Tá bývala spolu so synom neďaleko koľajiska. Z domu sa vytratila, príbuzní ju nenašli ani v záhrade na toalete, kam sa dôchodkyňa pôvodne vybrala. "Som sa bol pozrieť na záchod a ona tam už nebola. Sme počuli ako trúbil vlak," povedal syn zrazenej dôchodkyne Marián.


To rodina ešte netušila, že trúbi na ich príbuznú. Tá ho nemala šancu počuť. "Brávala nejaké tabletky, ona bola taká, že už nepočula. Keby ste na ňu aj volali, tak ona by nepočula," prezradil Marián. 

"Aj napriek snahe použitiu rýchločinného brzdenia i zvukového výstražného znamenia už rušňovodič kvôli krátkej vzdialenosti zrážke nedokázal zabrániť," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.


Vlak sa rušňovodičovi podarilo zabrzdiť až desiatky metrov za miestom zrážky. Rušňovodič sa mal vyjadriť, že si žena úmyselne kľakla na koľajnice. Syn samovraždu odmieta, skôr sa podľa neho mohla potknúť. "Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla Ivanová.

Vlak v okrese Dunajská Streda zrazil len 15-ročné dievča. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy