Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Cestujúci na východe Slovenska zažili šok. Muž ohlásil v autobuse bombu
Zdielať na

Cestujúci na východe Slovenska zažili šok. Muž ohlásil v autobuse bombu

KOŠICE/VEĽKÁ IDA / Nechutný žart opitého muža spôsobil paniku v košickom prímestskom autobuse. 52-ročný Peter vykrikoval, že je v ňom bomba. Mužovi pri dychovej skúške namerali viac ako 2 promile. Za šírenie poplašnej správy mu hrozí dvojročné väzenie.

Cestujúci v autobuse, ktorý smeroval do obce Veľká Ida, zažili poriadny šok. 52-ročnému mužovi, ktorý spôsobil rozruch pomohli aj omamné látky.  Muž odrazu vykríkol, že v autobuse je bomba. Vodič okamžite zastavil na najbližšej zastávke a cestujúci z neho vystúpili. "Vodič sa zachoval správne, proste tak ako sa majú chovať vodiči v krízových situáciách, či sa už jedná o niečo podobné ako je nahlásená bomba alebo nejaké podozrenie na migrantov, keď idú,  alebo podobné veci," vyjadril sa Ľubomír Gerši - generálny riaditeľ Eurobus. 

Autobus dôkladne prehľadal aj psovod so psom vycvičeným na hľadanie výbušnín. Našťastie žiadna nájdená nebola. "Muž bol po vykonaní všetkých procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia. Zároveň bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol viac ako 2 promile alkoholu," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Ruksak a igelitku, ktorú mal pri sebe, poslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. "Polícia v tejto súvislosti začala trestne stíhanie a 52-ročného Košičana Petra obvinila z trestného činu šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informovala ďalej Ivanová. 

Tento nechutný žart opitého muža spôsobil paniku nie len vodičovi ale aj cestujúcim, ktorí sa v autobuse viezli. "Nám ako firme je to veľmi ľúto, že také skutočnosti sa stávajú, ako bohužiaľ nie je to prvý, dúfam že posledný prípad. Už sa nám to stalo aj na autobusovej stanici,"  dodal Gerši.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy