Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Streľba v paneláku. Policajti našli mŕtveho muža a ťažko zranenú ženu
Zdielať na

Streľba v paneláku. Policajti našli mŕtveho muža a ťažko zranenú ženu

PRAHA / V panelovom byte našli policajti mŕtveho muža a ťažko zranenú ženu. Tá skončila v nemocnici. Policajti zatiaľ nevedia, ako k streľbe došlo.

Do pražskej časti Chodov na Ledvinovu ulicu prišli policajti krátko pred piatou hodinou ráno. Tých mali privolať susedia, ktorí nad ránom počuli streľbu. Keď sa policajti dostali do bytu na druhom poschodí, našli tam ťažko zranenú 53-ročnú ženu a 48-ročného muža. Tomu sa žiaľ už, aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov, nedalo pomôcť. "Muž (48) utrpel smrteľné strelné poranenie hlavy. Na mieste sme ošetrovali 53-ročnú ženu, ktorá utrpela strelné poranenia hrudníka a pri vedomí sme ju transportovali do Vinohradskej nemocnice na ARO," uviedla Jana Poštová, hovorkyňa ZZS HMP. 

Po príchode bola v kritickom stave, no podľa polície je už stabilizovaná a mimo ohrozenia života. Policajti zo začiatku pracovali s rôznymi verziami streľby, aj s tou, že na mieste mohol byť tretí človek. Počas vyšetrovania a získavania dôkazov túto verziu neskôr vylúčili. Najpravdepodobnejšou je tá, že muž, ktorý zbraň podľa policajtov vlastnil, najprv vystrelil na ženu a potom sa sám zastrelil. "Policajti teraz na mieste akékoľvek príčiny a okolnosti vyšetrujú. Vzhľadom k povahe tohto činu nebudeme zatiaľ poskytovať žiadne ďalšie informácie, a to z dôvodu požadovaného objasnenia veci," informovala Lucie Drábková, hovorkyňa PČR, Praha. 

Byt, v ktorom sa tragédia stala patril práve nebohému mužovi. Podľa susedov mal v byte bývať asi rok. Muži zákona zisťujú nielen motív streľby, ale aj to, v akom vzťahu obaja boli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy