Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milan brutálne zaútočil na dvoch kamarátov. Za dvojnásobný pokus vraždy mu hrozí 20 rokov za mrežami
Zdielať na

Milan brutálne zaútočil na dvoch kamarátov. Za dvojnásobný pokus vraždy mu hrozí 20 rokov za mrežami

ŽILINA / Pred sudcu žilinského okresného súdu sa onedlho postaví 56-ročný Milan, ktorý surovo zaútočil na jeho dvoch kamarátov. Policajti ho najskôr obvinili z ublíženia na zdraví, čo neskôr zmenili na dvojnásobný pokus o vraždu.

Podľa polície sa brutálny incident odohral v septembri minulého roka. Milan po ostrej hádke v miestnej časti Žiliny, kde sa radi stretávajú bezdomovci, najprv ťažko zranil Gabrielu a potom aj Richarda. "Obvinenému sa kladie za vinu obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu, ktorého sa mal pokúsiť na dvoch poškodených," uviedol hovorca KP Žilina Matúš Harkabus.

​Podľa obvinenia útočil kuchynským nožom, obidvoch bodol do brucha a porezal na krku. Namiesto toho, aby krvácajúcej dvojici privolal pomoc, Milan pokojne odišiel do krčmy, kde popíjal pivo. Tam ho našli mestskí policajti, ktorým povedal, že si to pivo chce užiť, kým je ešte na slobode. "Obvinený uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste v rámci ktorej priznal vinu," povedal Matúš Harkabus.

Za dvojnásobný pokus vraždy hrozí minimálny trest 20 rokov odňatia slobody. No po dohode s prokurátorom by si mal odsedieť oveľa menej. "Prijal trest odňatia slobody vo výmere 15 rokov zo zaradením na výkon trestu so stredným stupňom stráženia a ochranný dohľad vo výmere dva roky," dodal Harkabus.

Brutálny útok s cieľom zavraždiť poštára vyšetrovali kriminalisti u našich susedov v Česku. Viac sa dozviete vo VIDEU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy