Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opitého vodiča zrejme po nehode hrýzlo svedomie. Na kameru sa ku skutku otvorene priznal
Zdielať na

Opitého vodiča zrejme po nehode hrýzlo svedomie. Na kameru sa ku skutku otvorene priznal

PODOLÍNEC / "Nesadať s alkoholom za volant, určite" - to sú slová muža, ktorý mal v dychu vyše jedno promile a v sobotu večer nám porozprával o tom, ako mal šoférovať osobné auto, ktoré havarovalo. Nehoda sa stala na ceste medzi Podolínci.

"Som vybočil z cesty, s alkoholom. Som čestný človek a snažím sa neklamať, na čo je to dobré." Takto sa nám na začiatku rozhovoru vodič auta priznal k tomu, čo vykonal a v úprimnosti pokračoval. Povedal, že pred jazdou sa sa s nikým nepohádal a ani nebol na žiadnych oslavách.

Jednoducho mal len chuť sa uvolniť. "Som si vypil, potom som mal chuť sa previezť a takto to dopadlo," pokračoval. Podľa jeho slov si už nevšimol, že cesta nie je rovná. V zákrute z nej vyletel. Sám bol prekvapený, lebo týmto úsekom nešiel prvýkrát. "V tom opojení alkoholu som proste tak dopadol ako som dopadol," poznamenal. 

Mimo kameru nám mladý muž povedal, že bol prekvapený z prítomnosti policajtov aj hasičov. Po zídení z cesty išiel vybavovať odťahovú službu, a keď sa vrátil, uvidel majáky. Zložky zavolali okoloidúci. "Nedošlo k zraneniam osôb, boli vytečené prevádzkové kvapaliny, poskytli sme pomoc pri nakladaní vozidla na vozidlo odťahovej služby," priblížil veliteľ zásahu Roman Hovaňák. 

Mladý muž sa v aute mal viesť sám a policajtom povedal to, čo aj nám. Pokojne sledoval, ako dopraváci zaisťujú stopy a riadia dopravu, keďže ide o hlavný ťah na Starú Ľubovňu. Podrobil sa aj dychovej skúške. "Výsledok dychovej skúšky bol 1,23 promile," uviedol prešovský hovorca polície Igor Pavlik. 

"Nesadať s alkoholom za volant, určite," povedal na záver vodič auta. 

AUTENTICKÉ VIDEO: Zlodeji vykradli v Košiciach zlatníctvo. Zvládli to za neuveriteľnú minútu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy