Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najbrutálnejší člen košického gangu Nigut je takmer 7 rokov nezvestný. Stal sa obeťou vraždy?
Zdielať na

Najbrutálnejší člen košického gangu Nigut je takmer 7 rokov nezvestný. Stal sa obeťou vraždy?

BRATISLAVA / Kde je Róbert Nigut? Polícia stále pátra po jednom z najnebezpečnejších mužov slovenského podsvetia. Košičan, ktorý je známy hlavne v súvislosti s gangom Okoličányovcov, nedáva spávať policajtom už od leta 2013.

Róbert Nigut, muž so skleneným okom, prezývaný Luciano, je stále v databáze medzi najhľadanejšími zločincami sveta. Je považovaný za najbrutálnejšieho a najnebezpečnejšieho člena nielen košického gangu, ale celého slovenského podsvetia. Nezvestný je od augusta 2013, kedy sa mal spolu s komplicom Gabrielom H. pokúsiť zavraždiť podnikateľa Mariána K. z Gelnice. Na ukradnutom BMW, ktoré šoféroval Gabriel H. sa za jazdy pokúšal Nigut streľbou zo samopalu zlikvidovať podnikateľa. Tomu sa napriek zraneniam podarilo ujsť. Prenasledovatelia havarovali. Nigut ušiel, ale predtým svojho zakliesneného komplica mal v aute poliať benzínom. Nevedel však nájsť v rýchlosti nič, čím by ho podpálil. Vodič smrti unikol, ale skončil na lavici obžalovaných. "Je obvinený z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, kde je sadzba 20 až 25 rokov," povedal obhajca Viktor Križiak. 

Od augustovej streľby roku 2013 je Róbert Nigut nezvestný. Je možné, že muž, ktorého policajti hľadajú pre viacero vrážd, sa stal tiež obeťou vraždy. Pred rokom v lokalitách, kde policajti hľadali ilegálne hroby zavraždených ľudí gangom Sátorovcov neďaleko obce Dolných Chotár, boli policajti s bagrami viackrát. Jeden zo svedkov mal polícii popísať jeho likvidáciu a ukázať miesto, kde sú jeho pozostatky zakopané. Do dnešného dňa ho však nenašli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy