Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Obrovský požiar zachvátil šrotovisko. Vidieť ho bolo na desiatky kilometrov ďaleko
Zdielať na

FOTO: Obrovský požiar zachvátil šrotovisko. Vidieť ho bolo na desiatky kilometrov ďaleko

KLADNO / Celú noc hasiči likvidovali požiar, ktorý pohltil šrotovisko neďaleko Kladna. Zhorelo tam asi 80 vozidiel a plamene sa rýchlo šírili. Uhasiť vraky nebolo vôbec jednoduché.

Ten požiar bol vidieť na desiatky kilometrov ďaleko. Na okraji Kladna horí až 80 vrakov áut pripravených na zošrotovanie. "Zásah je pomerne komplikovaný, pretože auto-vraky sú naskladané na sebe," skonštatovala hovorkyňa hasičov v Kladne Tereza Fliegerová.

​Rozsiahly požiar hasilo 13 jednotiek hasičov, desiatky z nich sa brodilo v špeciálnej hasiaci pene. Požiar sa šíril rýchlo, bol zúfalý nedostatok vody a vyhlásený bol najvyšší, tretí stupeň ohrozenia. "Tá voda sa musí dovážať kyvadlovo, za pomoci cisterien," vysvetlila Fliegerová.

Najväčší problém, keď sa hasičom podarilo autá uhasiť, bolo, že boli až tak rozpálené, že sa po chvíli opäť rozhoreli.  Na pomoc preto povolali špeciálnu ťažkú ​​techniku. Drapák nakladal jedno auto za druhým a potápal ich do kontajnera s vodou. Trvalo to takmer celú noc.

Kvôli spalinám v ovzduší odporučili hasiči v okolitých dedinách nevetrať. Chemici na mieste zistili, že nie sú zdraviu škodlivé. "Vyšetrovateľ už stanovil príčinu požiaru a jednalo sa ho o zahorenie pri manipulácii s jedným z tých auto- vrakov," uzavrela Fliegerová.

Rozsiahli požiar vypokol aj v Šuranoch, zasahovalo pri ňom 200 hasičov. Plamene dostali pod kontrolu po 75 hodinách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy