Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zasahovala na pošte v Bratislave a v Košiciach. Dôvodom bola nebezpečná zásielka
Zdielať na

Polícia zasahovala na pošte v Bratislave a v Košiciach. Dôvodom bola nebezpečná zásielka

BRATISLAVA, KOŠICE / Policajné autá, či psovodi so špeciálne cvičenými psami zaskočili zamestnancov Pošty v Bratislave a v Košiciach. Presnejšie v spracovateľských centrách zásielok zo zahraničia. Dôvodom bola nebezpečná zásielka.

Zamestnancov, ako aj návštevníkov pošty na Tomášikovej ulici prekvapili policajti krátko popoludní. "Polícia na náš podnet kontroluje zásielky pre podozrenie z možného výskytu nebezpečného obsahu," informovala hovorkyňa pošty Eva Rovenská. 

Upozorniť na zvláštnu zásielku zo zahraničia mal podľa zdroja TV JOJ anonym. Pošta následne kontaktovala políciu. A tá začala konať. Pobočka pošty pritom fungovala na prvý pohľad v normálnom režime. "Polícia na niektorých miestach prijala opatrenia v súvislosti s možným páchaním trestného činu vydierania v súvislosti so šírením poplašnej správy," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Podľa potreby aj evakuovala zamestnancov. Aj v Košiciach polícia vyprázdnila a zaistila celé priestory Pošty 2. Na pomoc si zavolali aj služobného psa. V čase okolo 13:00 hodiny začala polícia s evakuáciou pracovníkov posty, ale aj obyvateľov sociálnych bytov, ktoré sa nachádzajú hneď vedľa. V súvislosti s policajnou bezpečnostnou akciou bolo potrebné aj dočasne pozastavenie manipulácie so zásielkami.

"Slovenská pošta je na takéto prípady pripravená, postupujeme podľa pravidiel špeciálneho bezpečnostného režimu," dodala Rovenská. Za pravdepodobné meškanie zásielok sa pošta vopred ospravedlňuje. Polícia bude pravdepodobne v akcii pri preverovaní zásielok pokračovať aj v najbližších dňoch.

Bližšie informácie k prípadu nateraz policajné prezídium neposkytuje. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy