Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martin prišiel o tisíce eur, keď chcel kúpiť auto. Polícia požiadala o pomoc aj Interpol
Zdielať na

Martin prišiel o tisíce eur, keď chcel kúpiť auto. Polícia požiadala o pomoc aj Interpol

SOBRANCE / Martin zo Sobraniec prišiel o tisíce eur. Chcel si kúpiť auto a reagoval na ponuku, ktorá sa nachádzala na slovenskom inzertnom portáli. Predávajúcim bol ale cudzinec a keďže sa vraj vozidlo nachádzalo v Nemecku, bolo potrebné zabezpečiť jeho prevoz cez sprostredkovateľa.

Inzerát na predaj auta vyzeral dôveryhodne. Predávajúci dokonca Martinovi poslal všetky potrebné dokumenty, aby si ich vopred preveril. "Pas, občiansky preukaz, techincký od auta, proste všetko," hovorí oklamaný záujemca. 

Transport auta mala zabezpečiť medzinárodná špedičná spoločnosť. Podmienkou bolo zaplatenie zálohy vopred. Peniaze odišli bankovým prevodom na účet v Poľsku. "Vo výške 3650 eur. Avšak po jej zaplatení predmet kúpy doručený nebol a nebola mu vrátená ani vopred zaplatená záloha," informuje hovorkyňa polície Lenka Ivanová. 

"Preveroval som si ju na internete, pýtal som sa známych, prepravná spoločnosť riadne fungovala," tvrdí Martin. Všetci účastníci biznisu zrazu ukončili akúkoľvek komunikáciu. Problém sa nevyriešil ani po žiadosti o storno platby v banke. Nasledovalo medzinárodné policajné vyšetrovanie. "Polícia požiadala o pomoc Interpol. V spolupráci vykonali všetky potrebné úkony na stotožnenie vykonávateľa tohto skutku," dodala Ivanová. "Nemôžu ho nájsť, toho človeka, ktorý bol majiteľom účtu, nemôžu nájsť človeka, ktorý mi poslal svoj pas," vraví Martin. 

Polícia stíhanie za trestný čin podvodu po roku vyšetrovania prerušila. Páchatelia tak aj naďalej unikajú spravodlivosti. Nie je vylúčené, že môžu opäť zverejniť podobný inzerát.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy