Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poschodový autobus pri Blšanoch sa prevrátil. Sedelo v ňom približne 70 detí
Zdielať na

Poschodový autobus pri Blšanoch sa prevrátil. Sedelo v ňom približne 70 detí

BLŠANY / V Česku havaroval autobus so 70 cestujúcimi. Išlo o stredoškolákov, ktorí mali namierené na lyžiarsky zájazd do Rakúska. V rannej hmle zišiel poschodový autobus z diaľnice a prevrátil sa do priekopy. Jeden študent je vo vážnom stave, desiatky ďalších utrpeli ľahšie zranenia.

Nehoda sa stala krátko pred deviatou ráno na ceste 27 pri Blšanoch. Na mieste sú všetky záchranné zložky a aj vrtuľník. "Vodič poschodového autobusu zišiel mimo cestu, kde havaroval a prevrátil sa. Prevážal približne 70 detí. Na miesto bol vyslaný krízový autobus hasičov," informovala policajný hovorca Daniel Vítek. Väčšina detí sa zranila ľahko, no niektorí utrpeli aj stredne ťažké poranenia.

 Hovorca záchrannej služby Prokop Voleník potvrdil, že 69 stredoškolákov utrpelo zranenia. "Jeden človek má vážne zranenie, šesť ľudí má stredne vážne zranenia a ďalších 62 má ľahké zranenia," objasnil. Dodal, že na miesto poslali aj helikoptéru, ktorá však pre nepriaznivé počasie nemohla pristáť. Deti, ktoré sa viezli v autobuse, boli vo veku od 15 do 18 rokov.

Úsek cesty uzavreli na potrebný čas pre vyšetrovanie, dopravu polícia odkláňa cez Podbořany. Záchranári doposiaľ na mieste ošetrili a prezreli 30 ľudí. 

K tragickej nehode autobusu došlo v novembri minulého roka pri Nitre. Niekoľko študentov a cestujúcich na mieste zomrelo. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy