Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Beštiálny čin slovenských vodičov: Z idúcich vozidiel vyhadzujú nechcených psov
Zdielať na

Beštiálny čin slovenských vodičov: Z idúcich vozidiel vyhadzujú nechcených psov

BRATISLAVA / Polícia Slovenskej republiky sa na verejnosť obracia s výzvou, aby jej pomohli vypátrať neznámych páchateľov, ktorí z idúcich áut vyhadzujú na cestu nechcených psov. Muži zákona upozorňujú, že je nevyhnutné zozbierať čo najviac dôkazov kvôli dokázaniu viny a následnému obvineniu.

Beštie v ľudskej koži vyhadzujú psov z idúcich vozidiel. Presne takto opísali policajti na sociálnej sieti ohavný čin neznámych páchateľov, na ktorých už niekoľkokrát upozorňovala verejnosť. "V poslednom čase sa na sociálnych sieťach množia statusy, v ktorých opisujete, ako ste sa stali svedkami nechutného činu. Vodiči z idúcich, alebo odstavených vozidiel vyhadzujú na cestu nechcených psov," uviedli na Facebooku muži zákona.

"Ide o závažný problém, zviera nie je vec a je v našom záujme tieto prípady riešiť v rámci činnosti odboru environmentálnej kriminality," zdôrazňuje polícia. Predstavitelia zákona zároveň apelujú na všetkých občanov, ktorí by im mohli byť nápomocní v naliehavom prípade.

"Policajný vyšetrovateľ potrebuje čo najviac dôkazov, aby takýmto páchateľom dokázal vinu a obvinil ich," vyzýva polícia v statuse, ktorý rozhneval stovky Slovákov. "Zapíšte si evidenčné čísla, odfoťte, alebo dodatočne si pozrite vašu palubnú kameru. Príďte na najbližší policajný útvar a pomôžete tak nevinným tvorom," dodali policajti.

Sučku psa našli pod mostom v Kostoľanoch so zviazanými labami a pyskom. To však nebol ani z ďaleka jediný prípad brutálneho zaobchádzania so zvieratami. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy