Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajt zabránil tragédii. Žena s tromi promile išla deti vyzdvihnúť do školy
Zdielať na

Policajt zabránil tragédii. Žena s tromi promile išla deti vyzdvihnúť do školy

BRATISLAVA / Policajt v čase voľna zabránil možnej tragédii. Podarilo sa mu zastaviť vodičku, ktorá šoférovala v stave ťažkej opitosti. Tvrdila, že má namierené do školy vyzdvihnúť deti.

Žena jazdila po Gagarinovej ulici v Bratislave. Veľmi pomaly sa pohybovala v ľavom pruhu a vytáčala motor do vysokých otáčok, a to až tak, že bolo cítiť spálenú spojku. Toto si všimol dopravný policajt, ktorý mal v tom čase voľno. Keď vodička odbočila na Ďatelinovú ulicu, narazila do obrubníka a preskočila stredový ostrovček.

V tej chvíli sa policajt rozhodol konať a vydal sa za autom, ktoré už malo na kolesách dva defekty, no napriek tomu pokračovalo v jazde.

Vodička zastavila, ale z auta takmer vypadla. Na miesto dorazili dopraní policajti, ktorí ženu podrobili dychovej skúške. Nafúkala takmer tri promile. K tomu, že pred jazdou pila sa priznala, ale jazdu v opitosti sa snažila ospravedlniť tým, že musí ísť ešte do školy po deti. "Na základe týchto skutočností bola eskortovaná na policajné oddelenie a obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ Bratislava. 

V prípade preukázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia varuje pred alkohol za volantom. Vodička, ktorá to prehnala, skončila na koľajisku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy