Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poškodená, neopravená cesta si na svoje konto pripísal ďalšiu nehodu. Dvoch vodičov previezli do nemocnice
Zdielať na

Poškodená, neopravená cesta si na svoje konto pripísal ďalšiu nehodu. Dvoch vodičov previezli do nemocnice

VALALIKY/BARCA / Problematický úsek medzi Barcou a obcou Valaliky si na svoje konto pripísal ďalšiu nehodu. Poškodená, neopravená cesta ráno potrápila aj dvoch vodičov. Oboch previezli s ťažkými zraneniami do košickej nemocnice.

K dopravnej nehode došlo okolo 10 hodiny ráno na problematickej ceste medzi Barcou a Valalikami. Vodič čierneho vozidla dostal šmyk a narazil do toho protiidúceho. 30-ročný vodič osobného vozidla BMW, podla doterajších zistení neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu vozovky a poveternostným podmienkam. "Vozdilo KIA odhodilo po zrážke mimo vozovky na trávnatý porast. Vodič BMW bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Obaja účastníci dopravnej nehody utrpeli podla predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia a boli prevezený do košickej nemocnice," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Vzhľadom na ťažké zranenia nebolo možné vodičku Kie podrobiť dychovej skúške. Presná príčina dopravnej nehody sa vyšetrujú. "Pani z druhého vozidla sme museli vyslobodiť pomocou vyprosťovacieho zariadenia a prevezená tiež do fakultnej nemocnice," povedal Peter Sninský, veliteľ zásahu KR HaZZ Košice. "Pacientka pri nehode utrpela vážne poranenia v oblasti brucha a končatín a preto u nás v nemocnici musela absolvovať akútny operačný zákrok. Momentálne je pri vedomí, hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti," informovala Ivana Vaňěková, hovorkyňa UNLP Košice.

Vodiči, ktorí po tejto ceste prechádzajú denno-denne ju označili ako nebezpečnú. Obyvatelia sa rozhodli ešte v októbri 2018 spísať petíciu. Okrem osobných vozidiel tadiaľ prechádzajú aj tie ťažké nákladne, ktoré zapríčinili nerovnosti na vozovke. Spomínaný úsek cesty do obce Valaliky má v správe mesto Košice. "Mesto každoročne na tejto ceste vykonáva lokálne opravy, to znamená opravuje výtlky, opravuje diery. Celková rekonštrukcia tejto cesty by vyšla až na 2 milióny EUR približne a v súčasnosti je pripravený návrh programového rozpočtu na rok 2021 až 2022, ktorý počíta s opravou tejto cesty v niekoľkých etapách," dodal Vladimír Fabián, hovorca mesta Košice. Dodal však, že momentálne je príliš predbežne hovoriť o Tom kedy sa budú realizovať opravy a ako dlho budú trvať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy