Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vypili si a sadli za volant. V Žilinskom kraji sa s podguráženými vodičmi roztrhlo vrece
Zdielať na

Vypili si a sadli za volant. V Žilinskom kraji sa s podguráženými vodičmi roztrhlo vrece

ŽILINSKÝ KRAJ / Počas víkendu sa v Žilinskom kraji roztrhlo vrece s vodičmi, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. Polícia v Dolnom Kubíne zastavila 39-ročného muža, ktorého vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške.Ten však fúkať odmietol. Zo zákona to má rovnaký účinok, ako keby mu namerali nad jedno promile.

Muži zákona kontrolovali v Tvrdošíne 30-ročného vodiča, ktorý pri dychovej skúške nafúkal takmer jeden a pol promile alkoholu. O kúsok na sever v Námestove policajti zastavili 41-ročného muža, ktorý mal zákaz šoférovania. Okrem toho, že za volantom nemal čo robiť, dychovou skúškou mu namerali cez jeden a pol promile. Polícia ho vzala do väzby a zaistila mu auto.

V obci Lodno zastavili policajti vodiča, ktorého podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,38 promile. V Žiline šofér nameral 1,42 promile alkoholu. Podobne ako mužovi z Námestova, tak aj tomuto vodičovi okrem obmedzenia osobnej slobody zaistili i auto.

V Čadci policajti zastavili vodiča, ktorý viedol svoje vozidlo v smere Turzovka – Semeteš a o deviatej ráno už nafúkal takmer 1,3 promile.

Rekordéra chytili ale v Liptovskom Mikuláši, kde muž šoféroval s viac ako dve a pol promile (2,56 promile) . Ani ten sa nevyhol problému so zákonom, a skončíl v putách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy