Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kuriózna nehoda v hlavnom meste: V Bratislave už jazdia trolejbusy bez vodičov
Zdielať na

Kuriózna nehoda v hlavnom meste: V Bratislave už jazdia trolejbusy bez vodičov

BRATISLAVA / Vyzerá to tak, že bratislavský dopravný podnik má už trolejbus, ktorý jazdí sám bez vodiča. Počas opravy sa vozidlo pohlo a začalo cúvať. Trolejbus sa zastavil až po niekoľkých metroch, nárazom do hotela.

Ku kurióznej nehode došlo dopoludnia na konečnej trolejbusov, na bratislavskej Kolibe. "Boli sme dole v robote a strašný rachot, buchot, tak sme vybehli von a zrazu... vidíte, trolejbus v plote. Šofér tvrdil, že sa mu ručná brzda pokazila, ale on je v šoku," opísal incident majiteľ podniku Róbert Lamprecht. 

"Vodič nahlásil nehodu, pri ktorej sa zranil. Pri odstraňovaní poruchy v zadnej časti sa vozidlo z doposiaľ nezistených príčin dostalo do pohybu a narazilo do neďalekého domu. Dispečing vyslal ihneď na miesto dispečérsku hliadku a zabezpečil príchod polície a RZP," priblížila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. 

"Krátko pred jedenástou hodinou sme dostali výzvu na tiesňovú linku 155, podľa ktorej údajne trolejbus prešiel mužovi po nohe. Na miesto sme vyslali posádku Rýchlej zdravotnej pomoci. Tá muža ošetrila a s poranením ramena a predkolenia ho previezla do jednej z bratislavských nemocníc," doplnila hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

"Plot je rozbitý, jedna tyč na zástavy je rozbitá. Uvidíme, keď to odstránia, aké budú škody. Dole mám také jedno staršie auto, čo som chcel renovovať, tak všetko padlo na to. Omietka je trošku poškodená, no uvidím potom," skonštatoval Róbert Lamprecht. 

Príčiny nehody sú v štádiu riešenia políciou aj Dopravným podnikom Bratislava. "Z dôvodu tejto dopravnej nehody došlo len ku krátkodobému meškaniu linky číslo 203," upresnila Adriana Volfová. Našťastie sa pri nehode nikto vážnejšie nezranil. Po odtiahnutí havarovaného trolejbusu bola cesta opäť plne prejazdná a zamestnanci prevádzky sa pustili zodpovedne do opravy škôd, ktoré napáchal.

K podobnému incidentu došlo pred pár mesiacmi aj v bratislavskej mestskej časti Dúbravka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy