Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
FOTO: V Seredi vybuchlo pod bytovkou luxusné auto. Explóziu počuli prakticky po celom meste
Zdielať na

FOTO: V Seredi vybuchlo pod bytovkou luxusné auto. Explóziu počuli prakticky po celom meste

SEREĎ / V nočných hodinách sa Sereďou ozvala explózia, ktorú bolo počuť naprieč celým mestom. Pred jednou z bytoviek vybuchlo luxusné auto. Predbežnú škodu vyčíslila polícia na zhruba 40 000 eur.

Ako informoval portál SereďOnline, v nočných hodinách zasahovali hasiči HaZZ zo Serede s dvomi vozidlami a policajnými zložkami pri miestnej bytovke na Cukrovarskej ulici.

V dvanásť poschodovom činžiaku polícia zasahovala len pár dní dozadu, kde vykonávala policajnú raziu. Podľa informácií TV JOJ je auto v evidencii vedené na matku zadržaného Rolanda V, ktorého pred troma dňami odviedli príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru. 

Explóziu spôsobil výbuch odstaveného luxusného bieleho Mercedesu, ktoré následne ostalo značne poškodené. Všetko podľa prvotných indícií nasvedčovalo tomu, že pod výbuch sa podpísala pripravená nálož, na miesto bol preto privolaný aj policajný pyrotechnik.

Výbuch na Cukrovarskej ulici, ktorý bol zameraný na luxusné auto našťastie nikoho vážne nezranil. Silná explózia však okrem vozidla značne poškodila aj dva balkóny a ďalšie vozidlo, ktoré parkovalo vedľa výbuchu.

Výbuch ale spôsobila pyrotechnika 4. triedy, ktorá sa dá kúpiť na internete. "Na základe predbežných výsledkov expertov nešlo o nástražný výbušný systém, ale o pyrotechniku," potvrdila krajská hovorkyňa policajtov Mária Linkešová. Predbežnú škodu vyčíslila polícia na zhruba 40 000 eur. 

Podpaľač v Banskej Bystrici. Plamene šľahali do vzdialenosti niekoľkých metrov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy