Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Po viac ako 24 hodinách dostali hasiči požiar v Šuranoch pod kontrolu. Pozrite sa, akú spúšť narobil
Zdielať na

FOTO: Po viac ako 24 hodinách dostali hasiči požiar v Šuranoch pod kontrolu. Pozrite sa, akú spúšť narobil

Archívna reportáž

ŠURANY / Hasiči viac ako 24 hodín zasahujú pri rozsiahlom požiari výrobnej haly v Šuranoch. Budova, v ktorom požiar vypukol, má slúžiť ako sklad. Vedľa neho je obrovský autoservis. V servise horeli gumy a požiar vznikol v hale na výrobu obkladového polystyrénu.

Hasiči bojovali s požiarom, ktorý vypukol ešte v pondelok ráno, aj celú utorňajšiu noc. Požiar sa im už podarilo dostať pod kontrolu, ďalej sa nerozširuje. "Momentálne na jeho likvidácii pracuje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 20 kusmi hasičskej techniky. Na mieste sa nachádzajú hasiči zo všetkých hasičských staníc Nitrianskeho kraja, príslušníci z Galanty a Pliešoviec a členovia niekoľkých dobrovoľných hasičských zborov," informovala hovorkyňa hasičov  Zuzana Farkasová. 

Na mieste zriadili aj nafukovací stan pre zasahujúcich hasičov a členov riadiaceho štábu. K budove privolali aj pracovníkov Kontrolného chemického laboratória, ktorí tu vykonávajú merania škodlivín v ovzduší. "Pri poslednom meraní zaznamenali hodnoty, ktoré nie sú pre ľudský organizmus škodlivé, avšak môžu byť dráždivé," informovala ďalej hovorkyňa hasičov  Zuzana Farkasová. Doteraz minuli už viac ako 250 tisíc litrov vody a 10-tky tisíc litrov penidla.  

Občanov mesta hasiči vyzývajú, aby sa nezdržiavali vonku.

 Horieť začalo vo výrobnej hale, kde sa okrem iného spracovával polystyrén a pneumatiky. Dym z obrovského požiaru dokonca bolo cítiť aj v okolitých obciach.  Príčina požiaru, zatiaľ, známa nie je. "Predbežne vyčíslené škody vo viacerých firmách dosiahli bezmála 2 milióny eur," vyjadrila sa policajná hovorkyňa  Renáta Čuháková. Vo výrobnej hale, kde pravdepodobne vznikol požiar, sa naposledy pracovalo v sobotu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy