Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Hasiči už deväť hodín bojujú s požiarom v Šuranoch.
Zdielať na

FOTO: Hasiči už deväť hodín bojujú s požiarom v Šuranoch.

ŠURANY / V Šuranoch vypukol v skorých ranných hodinách požiar. Na mieste momentálne zasahujú hasiči až z troch okresov, pričom im pomáhajú aj dobrovoľní hasiči. Budova, v ktorom požiar vypukol, má slúžiť ako sklad. Vedľa neho je obrovský autoservis. V servise horia gumy a požiar vznikol v hale na výrobu obkladového polystyrenu.

Cez hustú hmlu sa zakrátko predrali šľahajúce plamene a obrovský dym, ten bol celé predpoludnie viditeľný aj z desiatky kilometrov vzdialených obcí. Horieť začalo vo výrobnej hale, kde sa okrem iného spracovával polystyrén a pneumatiky. "Je zachvátená celá strecha plameňom, odkiaľ sa ten požiar ďalej rozširuje," uviedol Michal Varga, hovorca KR HaZZ Nitra. 

Dym z obrovského požiaru dokonca bolo cítiť aj v okolitých obciach. "Takú spáleninu gumy, tak sme upozornili občanov, pokiaľ nie je potrebné, aby nevychádzali a nech nevetrajú," povedal Ivan Solár, starosta obce Dolný Oháj. 

V tesnej blízkosti horiacej haly a horiaceho skladiska pneumatík, stojí nedávno rekonštruovaný autoservis."Čo bolo, že sa dá s tým hýbať, všetko sme dávali von, autá tam boli vnútri, v podstate vybavenie, diagnostiky čo máme drahé, ku koncu jak sme vyťahovali veci, už boli horúce steny a už zhora oheň bolo vidieť, ako prechádza k nám do budovy," opísal situáciu Marek, vedúci autoservisu.

Takmer 90 profesionálnych a 30 dobrovoľných hasičov, najprv z troch okresov Nitrianskeho a potom aj z trnavského a banskobystrického kraja, pracovali na tom, aby dostali oheň pod kontrolu. Vodu dopĺňali kyvadlovou dopravou a využili aj hydranty v areáli. "Z troch hydrantov a jeden je zamrznutý a je zriedené čerpacie stanovisko na blízkom štrkovisku," poznamenal Michal Varga. 

Krátko pred pol 10 padlo rozhodnutie o evakuovaní ľudí z celého areálu bývalého Elitexu. Pracoviská museli opustiť zamestnanci okolitých prevádzok v okruhu 500 metrov. Požiar výrobných a skladových priestorov sa podarilo lokalizovať po 7 hodinách a pracovníci sa mohli vrátiť späť.

V priebehu predpoludnia pracovníci kontrolného chemického laboratória merali hodnoty ovzdušia nielen v areáli, kde horelo, ale aj v blízkych obciach. Príčina požiaru, ani výška škody zatiaľ nie sú určené, rádovo to môže byť až milión eur. Vo výrobnej hale, kde pravdepodobne vznikol požiar, sa naposledy pracovalo v sobotu.

Podľa predbežných informácií budú hasiči na mieste požiaru zasahovať až do zajtra

Súvisiace články

Najčítanejšie správy