Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Riaditeľa nitrianskej väznice musia strážiť deň i noc. Polícia dostala informácie, že ho chcú zlikvidovať
Zdielať na

Riaditeľa nitrianskej väznice musia strážiť deň i noc. Polícia dostala informácie, že ho chcú zlikvidovať

NITRA / Riaditeľa väznice v Nitre chcú údajne fyzicky zlikvidovať. Takéto informácie a podozrenia preveruje polícia. Až do vyšetrenia veci má pridelenú policajnú ochranku, ktorá ho stráži aj v noci.

Medzi domácimi obyvateľmi sa posledné dni šírili rôzne informácie a dohady. Niektorí ľudia si mysleli, že riaditeľa nitrianskej väznice policajti už niekoľko dní strážia pre vyhrážky súvisiace s veľkými aktuálnymi mediálnymi kauzami. Vo väznici, ktorej šéfuje sa totiž nachádzali aj viaceré v úvodzovkách zvučné mená. V minulosti tam bol väzbe napríklad Marián Kočner alebo Alena Zsuzsová.

ZVJS akýkoľvek súvis odmieta."Zdôrazňujeme, že tieto opatrenia nesúvisia so žiadnou aktuálne medializovanou kauzou," vyjadrila sa hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská. Zároveň, ale potvrdzujú, že nitriansky riaditeľ má skutočne pridelenú policajnú ochranu. Tá má súvisieť s informáciami o jeho likvidácii.

"Potvrdzujeme, že v súvislosti s vami uvedenou informáciou sú realizované preventívno-bezpečnostné opatrenia v súčinnosti s Policajným zborom Slovenskej republiky a orgánmi prokuratúry. Vzhľadom na charakter prijatých opatrení zo strany príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže a Policajného zboru Slovenskej republiky, sa k uvedenej informácii nebudeme ďalej bližšie vyjadrovať," uviedla ďalej hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská. 

Podľa našich informácií mala po base kolovať správa o riaditeľovej údajnej likvidácii. Takéto informácie, mali pochádzať od jednej z odsúdených. Žena sa mala údajne vyjadriť, že má informácie o tom, že riaditeľ môže byť v ohrození a chcú ho zabiť. Či ide o skutočnosť alebo iba výmysel polícia preveruje. Do tej doby bude pravdepodobne riaditeľ aj s jeho rodinným domom pod drobnohľadom polície, ako tomu bolo aj posledný víkend. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy