Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia za menej ako deň vypátrala zmiznuté auto. Podľa informácií TV JOJ môže ísť o gang autičkárov
Zdielať na

Polícia za menej ako deň vypátrala zmiznuté auto. Podľa informácií TV JOJ môže ísť o gang autičkárov

VEĽKÁ MAČA / Bratislavská polícia vypátrala kradnuté auto a to ani nie za 24 hodín. Policajná akcia sa odohrala na hlavnej ceste, ktorá vedie z Veľkej Mače. V putách skončili dvaja ľudia.

Čierny Superb bol odparkovaný na ulici Pri Vinohradoch v Bratislave. Zo svojho miesta zmizol v stredu vo večerných hodinách. Týmto prípadom sa ihneď po oznámení začala zaoberať kriminálka. "V rámci vyšetrovania získali vďaka dôslednej operatívno pátracej činnosti informácie k pravdepodobnému pohybu tohto vozidla. Informácie sa podarilo verifikovať a v krátkej dobe potvrdiť," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Policajti sa okamžite zmobilizovali a kradnuté auto s páchateľom za volantom začali prenasledovať. Za ním išiel biely Opel s ďalším páchateľom, ktorý počas presunu kradnuté auto sprevádzal. Obe sa polícii podarilo zablokovať krátko po piatej podvečer.


Niekoľko maskovaných policajtov v kuklách medzi Veľkou Mačou a Sládkovičovom krátko po siedmej večer,  zaistilo kradnuté auto a zadržalo páchateľov.

Pravdepodobne nešlo o žiadnych amatérov a priebeh mali dobre premyslený. Kradnutý Superb mal ŠPZ- s českým evidenčným číslom, ktoré boli taktiež ukradnuté z rovnakého typu auta. Na políciu však boli prikrátki. Pri zásahu bola cesta, ktorá vedie z Veľkej Mače neprejazdná. Blokovalo ju vyše desať policajných a civilných áut.

"Keďže muži kládli aktívny odpor a nakoľko zo získaných informácií vzniklo podozrenie, že sa pokúsia o útek, boli voči nim za prísneho dodržania zákonných podmienok použité donucovacie prostriedky," informoval ďalej policajný hovorca Szeiff. 

Dvaja muži vo veku 47 a 49 rokov nakoniec skončili spacifikovaní na zemi a v putách. Pár hodín nato boli prevezení na policajné oddelenie a obmedzení na osobnej slobode. Podľa informácii televízie JOJ z prostredia vyšetrovania je možné, že páchatelia patria k väčšiemu autičkárskemu gangu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy