Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na nočného strážnika zaútočil muž so zbraňou. Padlo niekoľko výstrelov
Zdielať na

Na nočného strážnika zaútočil muž so zbraňou. Padlo niekoľko výstrelov

ZVOLEN / Ranná streľba vo Zvolene. Pri zimnom štadióne strieľal 28 ročný muž na strážnika, ktorý so psom kontroloval okolie. Muža spacifikovali mestskí policajti. Okrem zbrane zaistili aj podozrivú bielu látku v zatavenej striekačke, ktorú mal útočník pri sebe. Motív jeho konania známy nie je.

Nočná služba sa mu pomaly končila, strážnik aj so psom išiel poslednýkrát skontrolovať okolie zimného štadióna, keď naňho zaútočil 28 ročný muž. V ruke mal zbraň. "Išiel som so psom kontrolovať dookola a počul som chlapa kričať, že volajte si toho psa a potom výstrel," vysvetlil strážnik. 

Strážnika našťastie žiadna rana netrafila. Dobehol na štadión a odtiaľ si zavolal pomoc. Muža zadržali mestskí policajti. "Tomuto mužovi bola obmedzená osobná sloboda, zbraň bola zaistená a bude zaslaná na expertízne skúmanie," priblížila krajská hovorkyňa polície Petra Kováčiková. 

Našli uňho aj zatavenú striekačku s podozrivou bielou látkou, pravdepodobne išlo o drogy. V batohu mal rôzne náradie a vŕtačku. "Začali sme trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť," upresnila Kováčiková. 

Skončil na oddelení, kde svoje konanie musel vysvetliť vyšetrovateľovi. Skúmať budú aj to, či v čase streľby nebol pod vplyvom omamných látok. Motív jeho konania zatiaľ známy nie je.

K streľbe došlo aj v prešovskej nemocnici. Viac sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy