Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Tragická nehoda na železničnom priecestí. Zrážka s vlakom si vyžiadala dva životy
Zdielať na

FOTO: Tragická nehoda na železničnom priecestí. Zrážka s vlakom si vyžiadala dva životy

ŽARNOVICA / Na železničnom priecestí v smere zo Žarnovice na Lukavicu došlo ku tragickej zrážke rýchlika s dodávkou. Osudnou sa stala pre dve osoby v dodávke. Železničná trať ostala po nehode v smere do Zvolena uzavretá.

Polícia dokumentovala tragickú nehodu, ku ktorej došlo na železničnom priecestí Žarnovica smer Lukavica, kde došlo k zrážke rýchlika s dodávkou, ten dodávku tlačil dodávku ešte asi 200 metrov. 

​Dvaja 37 roční muži, zamestnanci železníc sedeli vo firemnej dodávke, ktorá zo zatiaľ neznámych príčin vošla na železničné priecestie, priamo pred prichádzajúci rýchlik. "V tom čase sa vo vozidle nachádzali dve osoby, ktoré utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom," priblížila Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. 

Rozbehnutý vlak z Bratislavy do Košíc bol plný cestujúcich, žiaden z nich ale zranenia neutrpel. "Podľa doterajších zistení k ďalším zraneniam nedošlo," potvrdila polícia na svojom facebookovom profile. 

"Hasiči vyslobodili osoby z havarovaného vozidla a vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia. Na mieste udalosti zasahujú príslušníci z Novej Bane a zo Žiaru nad Hronom," doplnila Križanová. 

Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Prečo k nepochopiteľnému nešťastiu došlo vyšetruje polícia. Trať je v tomto úseku dlhá a rovná a ráno bola navyše aj dobrá viditeľnosť.

Železničná doprava bola po nehode na niekoľko hodín prerušená. 

O veľkom šťastí môžu hovoriť naši západní susedia. Zrážku s vlakom prežila žena na bicykli: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy