Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Lucka (2), ktorú v škôlke uhryzol rovesník, skončila na operačnom stole. Rodičom vyplatili smiešne odškodné
Zdielať na

Lucka (2), ktorú v škôlke uhryzol rovesník, skončila na operačnom stole. Rodičom vyplatili smiešne odškodné

HORNÝ ZEMPLÍN / Viete aké odškodné vyplatili rodičom dievčatka, ktorému škaredú ranu na chrbáte urobil spolužiak v škôlke? Rovných 14 eur. Po jeho pohryznutí pritom dvojročná Lucka skončila na operačnom stole. Rodičov však veľmi milo prekvapila reakcia materskej školy.

Dvojročnú Lucku uhryzol v škôlke jej rovesník ešte koncom novembra. Dieťaťu sa zdravotný stav zhoršil natoľko, že ju museli operovať. Doma sa potom liečila 30 dní. "Nemám im to za zlé, že sa toto stalo. Aj iné mamičky sa ozvali, čo ten chlapec dokúsal ich deti," vraví mama dievčatka Monika Lovászová. 

"Mamičku chlapčeka sme viackrát upozorňovali na nevhodné správanie a pokúšali sme sa to riešiť," uviedla riaditeľka materskej školy Lucia Burdová. Napäté vzťahy medzi rodičmi sa časom upokojili. Chlapček už túto materskú školu nenavštevuje. Lucka sa postupne zotavuje. Deti v škôlke boli poistené, takže rodičia môžu všetky výdavky žiadať od poisťovne. Skúsila to aj pani Monika.

"Strašne som bola rozčúlená a ešte keď mi povedali, že nemá nárok na bolestné tak to už duplom," pokračuje Monika. Jej dcérka bola poistená v rámci skupinového poistenia, ktoré uzavrelo predškolské zariadenie.

"Za každý uplynutý deň liečenia od 8 do 21 dňa, čo predstavuje 14 dní, má poškodený nárok na poistné plnenie v hodnote 1 eura. Dcérke pani Lovászovej tak vznikol nárok na plnú poistnú sumu vo výške 14 eur," dodala hovorkyňa poisťovne Katarína Kukurová. 

"Na to, čo si vytrpela, to je dosť málo, 14 eur to je na výsmech. Bolestné jej neschválili, lebo že neutrpela takú tramu, žeby jej dávali bolestné. Že vraj na to nemá nárok," hovorí Monika. 

"Rodičom detí preto odporúčame práve pre takéto prípady, aby svojim deťom uzatvorili detské životné poistenie, ktoré ponúka komplexnú poistnú ochranu dieťaťa," dodala Kukurová. Vedenie škôlky sa pani Monike za vzniknutú situáciu ospravedlnilo a vyšli jej v ústrety tým, že rok nemusí platiť školné- 10 eur mesačne.

"Komerčné poistenie nie je pre školy povinné, škola však musí poskytnúť žiakovi v prípade úrazu náhradu škody, ak si ju zákonný zástupca uplatňuje," informovala Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa ministerstva školstva. 

"A ešte dali aj 50 eur náhradu, čo som platila malej lieky, čiže škôlka klobúk dole, oni sa k tomu postavili veľmi dobre," dodala matka dievčatka. Pani Monika plánuje napísať do poisťovne sťažnosť a chce sa obrátiť aj na súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy