Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Nitre vyčíňal zlodej, ktorý sa vydával za policajta. Okradnúť sa mu podarilo staršiu pani
Zdielať na

V Nitre vyčíňal zlodej, ktorý sa vydával za policajta. Okradnúť sa mu podarilo staršiu pani

NITRA / Dôverčivosť starších ľudí využil zlodej v Nitre, ten sa vydával za policajta. Podarilo sa mu pritom okradnúť 60 ročnú ženu. Tvrdil, že je z kriminálky a hľadá susedov. V nestráženej chvíli pripravil dôverčivú pani o peňaženku.

60 - ročná žena umývala okno a všimol si ju muž, ktorý práve prechádzal okolo. Povedal jej, že z kriminálnej polície a či by ho pustila dovnútra. "Ukázal mi preukaz, no ale ja som nevedela, či je pravý," uviedla podvedená žena. 

Žena kládol rôzne otázky, akoby naozaj vyšetroval krádež. Tvrdil, že susedia neprišli na výsluch, a preto ich hľadá. V tej chvíli aj ženu požiadal, aby išla po čistý papier, kde nechá odkaz pre susedov. 

Počas toho žene ukradol peňaženku. "Tak len chvíľku, čo som behla za roh. Stál medzi dverami a z tašky mi zobral peňaženku," opísala krádež podvedená žena. Potom ešte na lístok pre susedov napísal nezmyselný odkaz a následne odišiel. 

Až po jeho odchode si žena uvedomila, že sa stala obeťou zlodeja. "Polícia vec rieši ako priestupok proti majetku," vysvetlila krajská hovorkyňa polície Renáta Čuháková. 

To, ako muž vchádza a vychádza zo vchodu paneláka, zachytili bezpečnostné kamery. Polícia po páchateľovi pátra. Ak by ste vedeli k prípadu poskytnúť akékoľvek informácie, pomôcť môžete polícii na čísle 158.

Vyše 100 000 eur. To je suma, o ktorú vlani podvodníci iba v nitrianskom kraji pripravili dôverčivých dôchodcov. Aj napriek neustálym upozorneniam sa podvodníkom darí aj v tomto roku. Viac sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy