Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autentické video: Pod balkónmi spozorovali mužov so samopalmi a s kuklami na hlavách
Zdielať na

Autentické video: Pod balkónmi spozorovali mužov so samopalmi a s kuklami na hlavách

CHORVÁTSKY GROB / Obyvatelia obce neďaleko Bratislavy sa báli o život. Pod balkónmi totiž spozorovali mužov so samopalmi a s kuklami na hlavách. Partia mladíkov podľa všetkého hrala medzi bytovkami Airsoft a neuvedomila si, aké následky to môže mať. O prípade sme vás informovali ešte v nedeľu. K dispozícii ale máme autentické video.

Sobota pol druhej popoludní, Chorvátsky Grob - Čierna voda. Vydesení obyvatelia bytových domov volajú na tiesňovú linku so slovami, že sa pred ich oknami pohybujú ozbrojení maskovaní muži so samopalmi a navyše v kuklách. Ako prvá ich uvidela Jurajova sestra. "Nám telefonovala celá vyplašená s plačom, že jej popred auto prešiel muž v kukle so samopalom v ruke, že mám rýchlo volať políciu," uviedol obyvateľ obce Juraj. 

V tom čase nikto netušil, že ide o takzvané airsoftové zbrane a pravdepodobne o mladícku nerozvážnosť. Tieto "hračky" sú na pohľad totožné so skutočnými zbraňami. Vystrašení ľudia dokonca nevychádzali na ulicu a nepribližovali sa ani len k oknám."Človek nikdy nevie, špeciálne po tom, čo sa stalo s pánom Harmanom v Devínskej Novej Vsi. Presne to bola aj prvá vec, čo mi prešla hlavou, že teraz to tu je u nás," priznal Juraj. 

Do obytnej zóny do pár minút prišlo policajné komando v nepriestreľných vestách a pustilo sa do pátrania."Neviem, aké emócie prežívali oni, ale podľa mňa mali tiež strach, či to naozaj nie je niekto so samopalom," skonštatoval miestny obyvateľ. "Následným preverovaním bolo zistené, že sa malo jednať pravdepodobne o osoby mladšie ako 18 rokov s airsoftovými zbraňami, ktoré sa po upozornení občana rozutekali ešte pred príchodom polície," informoval o incidente krajský hovorca polície Michal Szeiff. 

"Nie je to úplne normálne, sám som kedysi hrával Airsoft, ale chodili sme iba na vyhradené ihriská. Je to nebezpečné. Keby tu býval policajt a konal, by mohlo to dôjsť aj k zlému incidentu," upozornil miestny obyvateľ Denis. "Aby išiel ešte aj v kukle v dnešnej dobe, je to fakt trošku odvážne a nebezpečné. Ľudia robia paniku, ale nedivím sa, zľakli sa," poznamenala obyvateľka obce. 

Polícia partiu ešte nevypátrala. Zároveň prosí o akékoľvek informácie, ktoré by pomohli k ich nájdeniu. Podľa odborníka ich sobotná zábavka bola cez čiaru a fatálne. "V prípade, že by stretli nejakého akčného civila, ktorý je držiteľom zbrane alebo policajta, či už v službe alebo nie, mohlo dôjsť doslova ku krvavému stretu. V podstate ani ten policajt nevie, či sa stretol s páchateľom trestného činu, ktorý je ozbrojený samopalom, alebo je to dieťa s hračkou v ruke. Mal na hlave kuklu, v ruke zbraň," zhodnotil expert na zbrane, strelivo a pyrotechniku Ján Appel. 

Vyšetrovanie devínskej masakry ukončili v roku 2011. Motív útoku zostáva dodnes neznámy. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy