Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zlodej kradol v dome. Keď ho majitelia chytili, vyhrážal sa, že zavolá políciu
Zdielať na

Zlodej kradol v dome. Keď ho majitelia chytili, vyhrážal sa, že zavolá políciu

RUŽOMBEROK / Kradol v dome plnom ľudí. Keď ho domáci pristihli a nechceli pustiť, vyhrážal sa im, že na nich zavolá políciu. Takýto prípad riešia ružomberskí policajti.

Podľa svedkov sa muž najskôr pokúsil dostať do domu cez predné dvere, tie ale boli zatvorené. Musel počuť, ako vo vnútri plače malé dieťa, no ani to ho neodradilo. Do domu vošiel cez zadný vchod. Pani Magdaléna s manželom pozerali na poschodí televíziu, počuli ako vrzgli dvere. Mysleli si, že to je nevesta s vnučkou, ktoré bývajú v prízemnom byte. "Nik nechodil tak vravím idem sa pozrieť a pozerám, že nejaké tiene behali v izbe," opísala udalosti Magdaléna Bartošová, majiteľka domu. 

Keď pán Štefan otvoril na spálni dvere, obaja zostali v šoku. Nad nočným stolíkom sa skláňal cudzí muž. Napriek tomu, že pán Štefan oslávi onedlho 70, okamžite zakročil. Zlodeja vyviedol zo spálne, na chodbe mu priskočila na pomoc aj jeho žena. "Ja som presne tu stála, on ho tu držal a ja som ho za rukáv držala," povedala majiteľka domu. 

Muž sa snažil manželom vytrhnúť. Keď sa im začal vyhrážať, neverili vlastným ušiam. "Tak v našom dome, v našej spálni a ešte on chcel volať políciu na nás, to je smiešne troška," mal sa majiteľom vyhrážať zlodej. 

Po pár minútach sa zlodejovi predsa len podarilo z domu ujsť. Utekajúceho cudzieho muža si všimol jeden zo susedov. Keďže počul, ako za ním domáci kričia, neváhal, nasadol do auta a začal ho prenasledovať. "Tam potom aj to auto odfotil, aj tých kumpánov odfotil," povedala Magdaléna Bartošová.

Na konci ulice nasadol muž do tohto auta s poľskými evidenčnými číslami, v ktorom ho čakali dvaja komplici. Odvážny sused ich prenasledoval až do centra Ružomberka, tam sa mu ale stratili. "V predmetnom prípade poverený príslušník policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže v štádiu pokusu," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. "To je aj pre výstrahu druhých, aby si zamykali dvere, že to je nie na srandu," dodala Magdaléna Bartošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy