Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Odišiel si kúpiť minerálku, už sa viac nevrátil. Rodina pátra po 60-ročnom Jánovi
Zdielať na

Odišiel si kúpiť minerálku, už sa viac nevrátil. Rodina pátra po 60-ročnom Jánovi

RIMAVSKÁ SOBOTA / Už ôsmy deň je nezvestný 60-ročný Ján Hruška. Muž dlhé roky žil vo Zvolene, posledné mesiace však býval v domove dôchodcov v Rimavskej Sobote. Odišiel si kúpiť minerálku a viac sa nevrátil.

Policajtom sa podľa mobilu podarilo lokalizovať poslednú polohu nezvestného dôchodcu a to tu na ulici Novomeského, iba pár metrov od domova dôchodcov. Bolo to pred viac ako týždňom. "V ten deň, keď odišiel. Potom už bol vypnutý. Už či som volal ja, alebo niekto iný," hovorí príbuzný Ondrej. 

Nikdy pred tým to neurobil, netušia preto kam mohol ísť. Bol skôr samotár, trápil sa a veľa rozmýšľal o živote. "On sa snažil to aj rozpisovať v denníkoch, že ako čo ho trápi, tie jeho pocity, na druhej strane sa pokúšal bojovať s tým všetkým a žiť kvázi normálne," hovorí Ondrej. 

V decembri absolvoval liečenie. Zmizol však hneď po návrate do domova. "Ako nastúpil tu, hodinu na to zmizol. Povedal, že si ide kúpiť minerálku a odvtedy ho nebolo," vysvetľuje Ondrej. 

Odvtedy ho stále hľadajú, prechádzajú ulice mesta, pýtajú sa aj v pohostinstvách. Večer čo večer stoja na autobusovej zastávke, či sa náhodou odniekiaľ nevráti. "60-ročný Ján odišiel na neznáme miesto a doposiaľ vykonanými previerkami sa nepodarilo zistiť, kde by sa mohol nachádzať," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Zúfalým príbuzným napadlo už aj najhoršie. Stále ale veria tomu, že ich blízky žije a čoskoro sa stretnú. "On dôveruje ľuďom, niekto že mu povedal pomôžeme Ti a zostal u niekoho," hovorí Ondrej. Ján mal naposledy oblečenú sivú hrubú bundu s čiernym pásom a tmavé tepláky. Na nohách mal sivé topánky. So sebou si zobral aj nákupnú tašku bordovej farby. Ak ste ho niekde videli, kontaktujte políciu. "Nič mu nehrozí, len treba prísť domov, netreba sa báť a keď u niekoho je, nech dajú aspoň vedieť, či je živý. Všetci ho čakajú," dodal Ondrej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy