Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tretiu obeť otrasného nálezu už stotožnili. Je ňou iba 14-ročné dievča
Zdielať na

Tretiu obeť otrasného nálezu už stotožnili. Je ňou iba 14-ročné dievča

PREŠOV / V prípade otrasného nálezu v byte neďaleko centra Prešova polícia stotožnila aj tretiu obeť. Je ňou 14-ročné dievča. V akom príbuzenskom pomere bola s ďalšími dvoma mŕtvymi, polícia nezverejnila. Bezvládne telá našli hasiči potom, čo na tiesňovú linku zavolali susedia s tým, že z bytu sa šíri hnilobný zápach. S najväčšou pravdepodobnosťou bude príčinou smrti troch ľudí plynový ohrievač. Zrejme sa otrávili.

Je to tragédia. Ich známi tomu nemôžu uveriť, ešte nedávno u nich boli aj na návšteve. V byte na najvyššom poschodí býval asi 50-ročný pán so svojou družkou. Susedia ich nevideli niekoľko dní. Keď sa spoza dverí začal šíriť nepríjemný zápach, kontaktovali políciu. 

"Po otvorení bytu bolo zistené, že v byte sa nachádzajú tri osoby, ktoré nejavili známky života," potvrdil riaditeľ OR HaZZ Prešov Ľubomír Toďor. Po otvorení bytu našli v byte tri telá bez známok života. S najväčšou pravdepodobnosťou sa otrávili. V byte mali totiž ohrievač na propán-butánovú fľašu. 

Okrem domácich bola v byte aj iba 14-ročné dievča. Nečakaná smrť ich všetkých zastihla v spánku. Na miesto tragédie bol prizvaný aj znalec z odboru zdravotníctva."Polícia začala v danej veci trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Príčina, ako aj okolnosti tohto skutku, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania ," priblížil krajský hovorca policajtov Igor Pavlík.  Na byte boli navyše nové okná, ktorá viac tesnili. Pre nedostatok kyslíka sa zrejme otrávili.

Prešovskí hasiči zasahovali v utorok aj pri požiari bytovky. 17 ľudí muselo opustiť svoje domovy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy