Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragická nehoda na Chopku. Zrážku lyžiarov jeden neprežil
Zdielať na

Tragická nehoda na Chopku. Zrážku lyžiarov jeden neprežil

CHOPOK / Tragédia v horách. Na svahu na južnej strane Chopku sa dnes zrazili dvaja lyžiari. Náraz bol taký silný, že 27-ročnému mužovi nepomohla ani prilba a ťažkým zraneniam podľahol na mieste. Druhý lyžiar skončil v breznianskej nemocnici.

Partia mladých ľudí pricestovala na stredné Slovenska z Bieloruska, niekoľkodňový lyžiarsky výlet žiaľ skončil tragédiou, 27 ročný muž sa po zrážke na svahu domov už nevráti. "Došlo k zrážke priamo na zjazdovke, 27-ročný muž zraneniam podľahol na mieste," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

​Na svahu bolo v tom čase viacero svedkov, ktorí silný náraz videli. Zraneným sa okamžite snažili pomôcť. Lyžiarovi z Bieloruska však nepomohla ani prilba, ktorú mal na hlave. "Začali sme resuscitovať, prišli aj leteckí záchranári," povedal Patrik Kvietok, HZS Chopok - Juh. "Lekárka bola vysadená navyjakom, avšak lyžiara sa nepodarilo zachrániť," doplnila Zuzana Hopjaková, leteckí záchranári. 

Druhý z lyžiarov, 37 ročný muž z Čierneho Balogu utrpel zranenia hlavy a hrudníka a previezli ho do nemocnice v Brezne. Podľa svedkov sa pod tragédiu zrejme podpísala rýchla jazda práve bieloruského lyžiara. "Neprispôsobil rýchlosť jazdy práve Bielorus, možno nevedel lyžovať alebo tam bolo veľa lyžiarov," povedal Patrik Kvietok. 

Vo štvrtok bol bežný pracovný deň a teda ani zjazdovka nebola preplnená.

Polícia varuje aj pred zlodejmi v lyžiarskych strediskách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy