Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúci zvrat v prípade brutálnej vraždy Imricha (57): Z jeho smrti obvinili syna
Zdielať na

Šokujúci zvrat v prípade brutálnej vraždy Imricha (57): Z jeho smrti obvinili syna

PREŠOV / Pred prešovský okresný súd sa postavil 31-ročný muž, ktorému v prípade dokázania viny hrozí až doživotie. Podľa obvinenia je zodpovedný za násilnú smrť svojho otca. Niekto ho ubil, potom polial horľavinou a zapálil. Zhorené telo našli pár dni po Vianociach za obcou Zlaté v Bardejovskom okrese.

57-ročný Imrich zomrel po brutálnom útoku jeho telo ležalo obhorené v poli za dedinou pri zhorenom vraku auta. Pomôcť mu už nedokázali. A nariadená pitva potvrdila to, čo si dovtedy nik nevedel ani predstaviť. "Pitva preukázala, že išlo o násilnú smrť,"  povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Po dvoch týždňoch od nájdenia zhoreného tela policajní kriminalisti posadili do policajnej cely človeka, ktorému teraz hrozí doživotie. Bol to šok pre mnohých. Je to totiž syn zavraždeného muža.

31-ročný muž má na krku obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Dnes ho v putách predviedli na Okresný súd v Prešove. Sudca rozhodoval o návrhu prokurátora, ktorý preňho žiadal väzbu. Miestni si nedokázali predstaviť, že by Imrichovi mohol niekto ublížiť. Mysleli si, že mu auto začalo horieť počas jazdy pre technickú poruchu. Avšak podľa zdroja televízia JOJ blízkeho vyšetrovaniu, po pitve bolo jasné, že mal na hlave asi 6 úderov od predmetu pripomínajúceho kladivo.  

Jeho syna pred súdom čakali jeho kamaráti. Tí neveria, že by s ohavnou vraždou mohol mať niečo spoločné. "On bol dobrý človek, toto musí byť narafičené," povedal kamarát obvineného. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí že za mrežami môže stráviť aj zvyšok svojho života. Sudca ho v pondelok poslal do vyšetrovacej väzby. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie vzatý do väzby,"  informovala hovorkyňa Krajských súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Súd neprijal písomný sľub obvineného ani nenariadil kontrolu monitorovacím náramkom. Súd sa však nestotožnil s takzvanou preventívnou väzbou, ktorú prokurátor taktiež navrhoval. Obaja podali proti rozhodnutiu sťažnosť. Bude teda o tom teda rozhodovať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy