Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri tragickej nehode vyhasol život mladíka. Šofér vošiel na železničné priecestie aj napriek výstražnej signalizácii
Zdielať na

Pri tragickej nehode vyhasol život mladíka. Šofér vošiel na železničné priecestie aj napriek výstražnej signalizácii

ČIERNE / V kysuckej obci Čierne sa v nedeľu stala tragická dopravná nehoda, pri ktorej zomrel 18-ročný mladík. Sedel v aute, ktoré šoféroval jeho kamarát v rovnakom veku. Podľa svedkov, napriek tomu, že výstražná signalizácia upozorňovala na prichádzajúci vlak, s modrou škodovkou vošiel na železničné priecestie.

V dedine čierne v nedeľu predpoludním zbytočne vyhasol mladý ľudský život. 
"Rýchlo som volal záchranné zložky. Hneď sa poskytla prvá pomoc tomu, čo ešte žil. Bol v šoku, nevedel, čo vraví," uviedol miestny obyvateľ. 

Okamžite po havárii sa k miestu tragédie rozbehli traja chlapi z blízkeho domu. Zbadali vodiča, ktorý bol podľa ich slov dezorientovaný. "Šofér, už keď sme dobehli ku autu, už bol mimo auta, kľačal pred autom. Najskôr hovoril, že ani v aute nikto nie je, ale keď sme potom išli nižšie, už sme videli, že v aute bol ešte jeden a ten už bol mŕtvy," doplnil miestny obyvateľ. 

Mužovi už, žiaľ, záchranári pomôcť nedokázali. "Lekár musel konštatovať smrť. Druhého muža previezli so zranením hrudníka do nemocnice v Čadci," priblížila hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Zistili, že zničená Octavia je prázdna, no skontrolovali aj okolie, či ešte nenájdu ďalších ľudí. "Prechádzali sme ešte okolo vlaku, či tam náhodou ešte niekto nie je, ale už sme nevideli nič," skonštatoval miestny obyvateľ. 

"18-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo po miestnej komunikácii. Následne, z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom vošiel na železničné priecestie," informoval krajský hovorca polície Radko Moravčík. 

Presne v tom čase tadiaľ prechádzal rýchlik, smerujúci z Poľska. Žiaľ, rušňovodič nemal žiadnu šancu havárii zabrániť. "Svetelné zabezpečovacie zariadenie bolo funkčné," zhodnotil hovorca ZSR Michal Lukáč. "Signalizácia išla, my sme to počuli," potvrdil miestny obyvateľ. "Signalizačné zariadenie dlho bliká pred tým, ako chodia vlaky," doplnil miestny obyvateľ. 

Mladý muž, ktorý zomrel pri dopravnej nehode, by zajtra oslávil svoje devätnáste narodeniny.

Vlak pritom iba pred pár dňami zrazil len 15-ročné dievča. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy