Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martin skončil počas noci na polícií dvakrát. Tvrdí, že ho dobili, no polícia všetko objasnila
Zdielať na

Martin skončil počas noci na polícií dvakrát. Tvrdí, že ho dobili, no polícia všetko objasnila

KROMPACHY / Sotva sa vrátil z Anglicka, už skončil na polícii. Mužovi z Krompách sa to počas jedného večera podarilo hneď dvakrát. Martin tvrdí, že na obvodnom oddelení zažil policajnú brutalitu. Pohľad polície je iný.

Martin išiel osláviť svoj príchod zo zahraničia do krčmy na železničnej stanici. Odtiaľ ho prvýkrát brali policajti na obvodné oddelenie. Tvrdí, že tam dostal poriadnu nakladačku. Podľa Martina vypil tri pivá a zamotal sa do menšej roztržky. Obsluha zavolala políciu. Hliadka vzala vinníka, bol ním Martin. "Na polícií som dostal bitku. Boli tam kopance, padali. Som poznal toho policajta, som sa pýtal čo to robia, že zavolám na nich televíziu. Ešte tak medzi sebou sa opýtali, ako policajti, či dačo videli," opísal situáciu Martin Majstrenko, údajne zbitý policajtmi. "Muž podozrivý zo spáchania priestupku sa na adresu zasahujúcich policajtov vyjadroval vulgárne, nerešpektoval ich niekoľkonásobné výzvy. Osoba kládla aktívny odpor, preto bola v zmysle zákona za použitia donucovacích prostriedkov predvedená na útvar Policajného zboru," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

O niečo neskôr sa Martin stretol s políciou opäť. Tvrdí, že ho hliadka tentokrát vzala priamo z domu. Netuší prečo. Nepamätá si, žeby niečo vyviedol. "Zobrali ma druhýkrát na políciu no a tak ma dobili, že zo stehmi. A pritom ani nemali dôvod, prečo ma druhýkrát brať," pokračoval Majstrenko. Podľa informácií z obvodného oddelenia Martin vystrájal aj druhýkrát. Na ulici mal podľa policajtov napadnúť staršieho muža. Po tejto návšteve polície má Martin skutočne zašitú hlavu. "Si myslím, že hliadka nemá na to právo, keď človek dačo vyvedie, majú pokutovať človeka. A nie že ho rozkopať, dokopať do krvi," vyjadril svoj názor. 

Podľa polície majú Martinové zranenia hlavy úplne prozaický dôvod. Pri odchádzaní z obvodného oddelenia sa pošmykol a spadol. Policajti mu ešte zavolali záchranárov. Za rozbitou hlavou môže podľa polície kombinácie šľapiek, ktoré mal Martin obuté a zamrznutého povrchu. Na ňom sa pošmykol a spadol. "A až do príchodu záchranárov mužovi poskytovali predlekársku prvú pomoc, aby neupadol do bezvedomia, keďže si pri páde poranil hlavu a krvácal. Tvrdenie muža, že zranenia mu boli spôsobené príslušníkmi Policajného zboru, považujeme preto za hrubo zavádzajúce a klamlivé," dodala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Martin celý prípad nenechá len tak, zvažuje podanie podnetu na policajnú inšpekciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy