Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitý muž si pomýlil posteľ s tým najnevhodnejším miestom. Ustlal si priamo na koľajisku
Zdielať na

Opitý muž si pomýlil posteľ s tým najnevhodnejším miestom. Ustlal si priamo na koľajisku

KOŠKOVCE / Rušňovodič za obcou Koškovce videl, že na trati pred ním leží muž. Síce to vyzerá, že by si chcel siahnuť na život, neuveríte, čo nasledovalo. 60-ročný podgurážený muž tam zrejme zaspal. Keď rušňovodič zatrúbil, z koľajiska utekal tak zúfalo, že sa dolámal a skončil v nemocnici.

Vlak vyšiel z Koškoviec a smeroval na Medzilaborce. Do najbližšej obce však nedorazil. Pred Zbudským Dlhým si rušňovodič všimol osobu, ktorá ležala v koľajisku. Podľa informácií polície duchaprítomne použil rýchločinné brzdenie. 

Aj keď to na prvý pohľad mohlo vyzerať, že si takýmto spôsobom chcel niekto siahnuť na život, dopadlo to inak. Keď vlak zatrúbil, muž, ktorý dovtedy ležal v koľajisku, okamžite vyskočil. "29-ročný rušňovodič použil aj zvukové výstražné zariadenie a muž z trate odskočil do krovinatého porastu vedľa koľajiska," informovala o prípade krajská hovorkyňa policajtov Jana Ligdayová. 

Vďaka pohotovej reakcii rušňovodiča ku kolízii nedošlo. Tá by pre muža mala podľa všetkého fatálne následky."Osoba bola stotožnená ako 60-ročný muž zo Zbudského Dlhého a bol značne pod vplyvom alkoholu," priblížila Jana Ligdayová. 

Muža naložili do vlaku a odviezli do Medzilaboriec. Potreboval pomoc záchranárov. "Muž sa sťažoval na bolesti pravej dolnej končatiny," vysvetlila hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Dolámaný skončil v nemocnici 

Pri náhlom a zúfalom úteku z koľajiska sa zranil. Pravú nohu si dolámal. Muža po ošetrení previezli na chirurgiu do nemocnice v Humennom. K zraneniu žiadnych iných osôb nedošlo. Pre túto udalosť však mal vlak meškanie.

Ako dlho sa muž bude zo zranení liečiť, zatiaľ jasné nie je. Isté je však to, že si týmto konaním spôsobil problémy. "Udalosť objasňuje polícia ako priestupok podľa zákona o dráhach," upresnila Jana Ligdayová. 

Také šťastie ale nemal muž pri Nitre, ktorý ležal taktiež na koľajisku. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy