Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Demolačné práce bytovky v Prešove už takmer ukončili. Robotníci zo sutín ale čosi vytiahli
Zdielať na

Demolačné práce bytovky v Prešove už takmer ukončili. Robotníci zo sutín ale čosi vytiahli

PREŠOV / Vodičov na cestách v piatok čakali ďalšie komplikácie. Okrem prebiehajúceho štrajku autodopravcov vo viacerých regiónoch Slovenska, presúvali z Prešova aj nadrozmerný náklad. Ide o demolačný stroj, ktorý používali pri búraní bytovky na Mukačevskej ulici, kde vybuchol plyn. Bytovka je už takmer celá rozobratá, zostal však len suterén, v ktorom sa našlo niekoľko vecí.

Špeciálny búrací stroj, ktorý pomáhal pri likvidácii výbuchom zničenej bytovky v Prešove, sa po takmer mesiaci vracia domov. Bytovka je už takmer celá rozobratá, zostal len suterén. Z pivničných priestorov vytiahli robotníci 25 bicyklov. Je to jediné, čo sa podarilo z paneláku zachrániť. Pohľad na Mukačevskú ulicu sa zmenil zo všetkých strán a zmenili sa aj ľudia, ktorí tu ostali žiť v okolitých panelákoch. Atmosféra v ulici je stále smutná a všetci sú opatrnejší hlavne pri manipulácii s plynom.

Konvoj demolačného stroja začali z Prešova presúvať o deviatej ráno. "Konvoj sa skladá zo štyroch vozidiel, pričom najdlhšie vozidlo má dĺžku až 30,28 metrov, šírku 4,3 metre a výšku 4,5 metrov a hmotnosť až 120 ton," informuje polícia. Vodiči tak pre nadrozmerný náklad museli počítať s čiastočnými obmedzeniami v doprave.

Konvoj vozidiel sa presúval po trase Prešov – Poprad – Liptovský Mikuláš – Ružomberok – Žilina – Trenčín - Drietoma. "Predpokladaný príchod na hraničný prechod s Českou republikou je okolo 15.00 hodine. Žiadame vodičov, aby v týchto úsekoch zvýšili pozornosť a jazdili opatrne, prípadne ak môžu, aby si vybrali alternatívne trasy," informovala ďalej polícia. 

Cesta na Slovensko im trvala 17 hodín. Návrat odhadujú na dlhší čas aj pre štrajky na cestách. 

Na Slovensku komplikuje niekoľko dní aj štrajk autodopravcov. Pozrite sa, ako to vyzerá na cestách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy