Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Rimavskej Sobote neovládateľný kamión poškodil motorest. Úradovala poľadovica
Zdielať na

V Rimavskej Sobote neovládateľný kamión poškodil motorest. Úradovala poľadovica

RIMAVSKÁ SOBOTA / V noci na štvrtok doplatil na ľad aj vodič kamióna. S nákladom smeroval na východné Slovensko. Nedorazil však ani po Rimavskú Sobotu. Po šmyku bol kamión neovládateľný a narazil do preliezačky pred vstupom do reštaurácie.

Kamionista mal za sebou asi dve hodiny cesty bez väčších problémov. Komplikácia prišla paradoxne na parkovisku. Z hlavnej cesty tam zabočil okolo 3:00 hodiny v noci a chcel ísť iba na toaletu. 

Celá plocha pred motorestom ale bola ako jedno veľké klzisko. V spáde sa začal nekontrolovateľne šmýkať. Vodič už nemohol urobiť vôbec nič. "Na zľadovatenom, plne naložený, tam nič. ABS-ko bude cvakať, pôjdete ďalej," vraví skúsený kamionista Marián. Po niekoľkých metroch zoťal strom a poškodil drevenú preliezku. 

Zasahovať museli aj hasiči. Pravdepodobne náraz do stromu totiž poškodil palivovú nádrž a začala z neho vytekať nafta. Vytieklo približne 100 litrov, ktorú zachytili hasiči. Miesto bolo tak nebezpečné a klzké, že na nohách sa mali problém udržať aj zasahujúci hasiči. Alkohol dychovou skúškou u vodiča vylúčili. 

Polícia vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti. Výstraha pred poľadovicou trvá na väčšine Slovenska až do zajtrajšieho rána. "Chceli by sme upozorniť aj chodcov, ktorí sa rozhodnú vstúpiť na prechod pre chodcov, aby boli opatrní. Pretože vodiči nedokážu na takejto zľadovatenej vozovke zabrzdiť a zastaviť vozidlo v jednej sekunde," upozorňuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Pozrite si reportáž o situácii s poľadovicou na Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy