Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rozsiahla nočná pátracia akcia. V horách zapadol s autom muž, zablúdil však v lesoch pri hľadaní pomoci
Zdielať na

Rozsiahla nočná pátracia akcia. V horách zapadol s autom muž, zablúdil však v lesoch pri hľadaní pomoci

SLASKÁ / V lesoch nad obcou Slaská v okrese Žiar nad Hronom sa v noci odohrala rozsiahla pátracia akcia. Policajti, hasiči, aj horskí záchranári hľadali 29 ročného Mária z Tlmáč. Zásah im značne komplikoval zasnežený horský terén.

29 ročný muž zapadol so svojím autom na horskej ceste, a preto volal odťahovú službu. Tá ho ale nedokázala nájsť. Rozhodol sa preto, že pôjde pre pomoc sám. V lese ale začal blúdiť. Kontaktoval svojich blízkych a prosil ich o pomoc. O pár minút na to stratil signál a nebolo možné sa s ním skontaktovať.

Jeho najbližší sa preto obrátili na políciu. "Po oznámení nezvestnosti sme zvolali pátraciu akciu, do ktorej boli zapojení policajti z obvodného oddelenia v Kremnici, taktiež policajti zo Žiaru nad Hronom, tiež sme požiadali o spoluprácu horských záchranárov, hasičov," priblížila krajská hovorkyňa policajtov Petra Kováčiková. 

Jeho auto našli zapadnuté v lese nad obcou Slaská. Muža v aute ani jeho okolí nenašli, jeho stopy viedli hlboko do lesa. "Napriek sťaženým podmienkam sa v pátracej akcii pokračovalo naďalej," doplnila Kováčiková. 

Po mužovi pátrali v nebezpečnom zasneženom teréne viac ako tri hodiny. Nakoniec ho našli na lúke, asi 10 kilometrov od jeho auta. Bol podchladený, a preto sa ho ujali záchranári. "Muž bol dezorientovaný, dehydrovaný a blúznil. Záchranári si ho prevzali od kolegov horskej záchrannej služby, ošetrili mu omrzliny a previezli do ružomberskej nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Zachránený muž sa z nočného zážitku pomaly spamätáva a zotavuje, je rád, že všetko dobre dopadlo. 

Tragická večerná nehoda. Pri čelnej zrážke vyhasli životy oboch vodičov. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy