Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V prípade silvestrovskej streľby v Seredi padlo obvinenie: Prípad však nie je tak jasný, ako sa zdal
Zdielať na

V prípade silvestrovskej streľby v Seredi padlo obvinenie: Prípad však nie je tak jasný, ako sa zdal

SEREĎ / Polícia už obvinila muža, ktorý vítal nový rok streľbou zo samopalu. Pred bytovkou v Seredi vystrieľal v dave dva zásobníky. V strelcovom byte našli policajti veľký počet zbraní.

Zábava pri sledovaní ohňostroja pri príležitosti osláv nového roka sa v Seredi, pol hodinu po polnoci zmenila na strach o život. V dave v ktorom bolo takmer 300 miestnych aj s deťmi sa jeden z obyvateľov rozhodol spestriť večer streľbou zo samopalu.  "Skutok sa stal pod vplyvom alkoholu, išlo o streľbu slepých nábojov. Nebolo cieľom ublížiť nikomu, len jak vám to poviem, nerozvážnosť, nič iné," vyjadril sa strelec Martin K. pre seredonline.sk

"Najprv zo samopalu vystrieľal dva zásobníky do vzduchu a potom vytiahol spoza pása pištoľ a aj z tej vystrelil do vzduchu. Po streľbe odišiel do bytového domu, kde odložil zbrane a vrátil sa späť na verejné priestranstvo," informovala Martina Kredatusová, policajná hovorkyňa. Na mieste sa však mali nájsť aj ostré náboje z krátkej guľovej zbrane. Podľa svedkov mal z pištole Glock strieľať niekto druhý. Okrem samopalu a pištole našli policajti v byte ďalších 8 zbraní v legálnej držbe, 9 evidenčných kariet k zbraniam, zbrojný preukaz a viac ako 700 nábojov rôzneho kalibru. Obvinený muž mal strieľať zo samopalu vzor 58. 

Podľa svedkov a videa z miesta, zo samopalu sa nestrieľalo v jednotlivých dávkach, čo nám potvrdila aj polícia. "Do tohto samopalu, ktorý je možné zakúpiť, sa nedá vložiť ostré strelivo, ale len slepé náboje. Je však schopný strieľať dávkami," informovala ďalej Kredatusová. Na prípade polícia ďalej pracuje. Či z pištole strieľal niekto druhý a či náboje boli ostré, potvrdí až ďalšie vyšetrovanie. 30-ročnému Martinovi zo Serede hrozí za výtržnosť závažnejším spôsobom konania väzenie na 6 mesiacov až 3 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy