Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Turek (69) sa postavil pred súd. Priateľom mal predávať neplnoleté Češky za 500 korún
Zdielať na

Turek (69) sa postavil pred súd. Priateľom mal predávať neplnoleté Češky za 500 korún

Archívna reportáž

VIEDEŇ / Viedenský súd sa zaoberá prípadom 69-ročného Turka, ktorý podľa obžaloby svojim priateľom dodával z južnej Moravy neplnoleté dievčatá na sex.

O incidente informoval rakúsky denník Der Standard. Proces označil za komplikovaný, pretože hlavný obžalovaný, ktorý v Rakúsku žije už 33 rokov, a tiež druhý obžalovaný, zákazník mladých prostitútok Temel Ö., nehovorí nemecky a na otázky sudcu odpovedajú vyhýbavo. Hlavný obžalovaný obvinenia popiera alebo svedectvo proti svojej osobe označuje za lživé.

Obžalovaný Selahattin Ü. podľa žalobcov známym sprostredkovával maloleté Češky na sex medzi rokmi 2009 a 2018. Obžalovaný to popiera, hoci proti nemu hovoria početné svedecké výpovede, protokoly, odpočúvané telefonáty a aj policajné sledovanie.

Podľa obžaloby Turek požadoval za sprostredkovanie 500 korún. Rodičia dievčat ako protislužbu dostávali potraviny, alkohol a plienky. Najatým dievčatám bolo vštepované, aby prípadne úradom tvrdili, že im už bolo 18 rokov.

Jeden z jeho dlhoročných priateľov na súde uviedol, že Selahattin Ü. sa aj napriek svojmu veku obklopuje mladými dievčatami s ktorými máva aj sex.

Obžalovaný, ktorý v nemenovanom juhomoravskom meste prevádzkoval autodielňu, však podľa rakúskeho denníka odporuje dokonca aj svojmu vlastnému obhajcovia. Pôvodne mu tvrdil, že v dielni pravidelne usporadúval grilovacie večierky, a ak sa na nich objavila dievčatá zo susedstva a jeho známi sa s nimi zblížili, nenesie za nič zodpovednosť.

"Ako sa to stane, že sa vo vašej dielni pravidelne zdržujú neplnoleté dievčatá, ktoré sa schádzajú so staršími tureckými muži?", Chcel dnes vedieť sudcu Christoph Bauer po hlavnom obžalovanom. Ten ale poprel, že by v dielni dievčatá boli. "Je tam len jedna žena. Tá je mojou sekretárkou. Silná dáma," povedal Selahattin Ü. prostredníctvom tlmočníka.

V podobnom duchu sa podľa reportáže zo súdnej siene niesli aj ďalšie odpovede obžalovaných. Kvôli pokročilej hodine bol proces prerušený do 12. februára.

Britská polícia v spolupráci so slovenskou prokuratúrou odhalila gang, ktorý obchodoval s ľuďmi. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy