Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Väzba pre napadnutie hasiča. Z brutálneho útoku obvinili len 17-ročného mladíka
Zdielať na

Väzba pre napadnutie hasiča. Z brutálneho útoku obvinili len 17-ročného mladíka

KOKAVA NAD RIMAVICOU / Už niekoľko dní sledujeme prípad z Kokavy nad Rimavicou. Silvestrovská noc sa skončila nešťastne pre 38-ročného Adriána. So zlomeninami tvárových kostí, otrasom mozgu a vybitými zubami skončil v banskobystrickej nemocnici. Z útoku polícia obvinila 17-ročného mladíka.

Zločin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva. Obvineniu z týchto dvoch trestných činov čelí 17-ročný Dominik. V piatok večer ho zadržali, vyšetrovateľ podal podnet na jeho väzobné stíhanie.

V pondelok obvineného mladíka predviedli na súd. Sudca po približne polhodinovom výsluchu rozhodol. Obvineného mladíka poslal do väzby. Do súdneho pojednávania by teda mal byť za mrežami.

Rozhodnutie znášal veľmi ťažko

Podal však sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd. Podľa jeho otca nebol útok vôbec plánovaný. "On všetko ľutuje, to bola hlúpa nehoda. On ho nechcel udrieť do tváre vôbec, chcel ho udrieť do ramena," reagoval otec obvineného mladíka. 

Adrián mal dve hodiny po polnoci vyjsť zo svojho domu, keď zbadal partiu mladých ľudí. Prihovoril sa dievčatám a chcel im zaželať šťastný nový rok. Medzi nimi mala byť aj priateľka obvineného Dominika. Asi to bol dôvod, prečo sa mladík rozohnil. "On ho chcel sotiť do ramena, odstrčiť ich od nich, ako ho chcel odstrčiť, tak ho udrel do tváre," upresnil otec obvineného mladíka. 

Útok boxerom? 

Na sociálne sieti sa množia komentáre, že jeho syn útočil boxerom. Jeho otec ale popiera, že by útok pokračoval. "Nikto ho nekopal, ani ho nebil. To bol jeden nešťastný úder. Nám je to všetkým ľúto. My sa poznáme s tými ľuďmi. To sú tiež dobrí ľudia, aj nás poznajú v Kokave. Tiež nie sme konfliktní," uviedol otec. 

Problémom však bolo, že Dominik držal v ruke sklenenú fľašu, z ktorej popíjali. Preto sú zrejme zranenia Adriána tak veľmi vážne. 9 rokov pracuje ako profesionálny hasič. "Všetky kosti na tvári, povedal primár, aké existujú, tak mal zlomené," opísala pred pár dňami zranenia družka napadnutého hasiča. 

Pre vyšetrovanie bude dôležité aj to, ako dlho sa bude napadnutý hasič zo zranení liečiť. V tejto chvíli je to predčasné povedať. Určite to však bude niekoľko týždňov, možno až mesiacov. Jeho stav je už stabilizovaný, má však za sebou náročnú operáciu a v pondelok by ho mali prepustiť do domácej liečby.

Družke mal na krk priložiť nôž a vyhrážať sa zabitím. Profesionálny vojak mal byť pod vplyvom. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy