Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragická jazda 18-ročného šoféra skončila nárazom do stromu. Spolujazdec (16) neprežil
Zdielať na

Tragická jazda 18-ročného šoféra skončila nárazom do stromu. Spolujazdec (16) neprežil

VRÁBLE / Jazda 18-ročného vodiča sa skončila tragicky pre jeho 16-ročného spolujazdca. Vodič s autom vrazil do stromu. Nehoda sa stala na ceste medzi Vrábľami a časťou Dyčka. Tínedžer (16) z Vrábeľ zrážku neprežil.

Vodič, ktorý išiel smerom na Vráble, v zákrute zrejme nezvládol riadenie. S autom zišiel na krajnicu, po ktorej išiel niekoľko metrov. Zrejme sa pokúšal dostať na cestu, čo sa mu však nepodarilo a vrazil do stromu. V aute sa viezli dvaja chlapci riadil 18-ročný vodič a sedel tam s ním aj 16-ročný spolujazdec.

Krátko po zrážke na miesto smerovali záchranárske zložky. Vodič sa z auta dostal, tínedžerovi pomáhali hasiči. "Sme zistili, že vo vozidle sa nachádza jedna zakliesnená osoba, ktorú sme vyprostili a začali sme ju oživovať," uviedol Ivan Ovsenák, veliteľ zásahu HaZZ Vráble. 

Oboch záchranári previezli do nemocnice. 16-ročný chlapec ale zraneniam podľahol. Auto, do stromu vrazilo čelne. Predná časť staršieho vozidla zostala totálne zdemolovaná. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií mladíci zrejme nemali zapnuté bezpečnostné pásy. "Okolnosti tejto tragédie sú v štádiu vyšetrovania," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Nebohý Filip pochádzal z Vrábeľ. O život prišiel na ceste, kde už v minulosti došlo k viacerým tragickým nehodám. Niektoré stromy tam aj pred časom vypílili. V súvislosti so situáciou na cestách budú policajti na celom Slovensku kontrolovať vodičov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy