Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Počas silvestrovskej noci mal napadnúť hasiča. Polícia už mladíka (17) obvinila
Zdielať na

Počas silvestrovskej noci mal napadnúť hasiča. Polícia už mladíka (17) obvinila

KOKAVA NAD RIMAVICOU / Mladý útočník bude možno stíhaný väzobne. V piatok sme vám ukázali prípad z Kokavy nad Rimavicou, kde mladík na Silvestra napadol ďalšieho muža. Zranený Adrián pracuje 9 rokov ako hasič a v čase útoku mal voľno.

Kým v piatok bolo v tomto prípade iba začaté trestné stíhanie, v sobotu je všetko inak. 17-ročného mladíka, ktorý mal v silvestrovskú noc napadnúť 38-ročného muža, už obvinili. V noci ho zadržali a umiestnili do policajnej cely. "Vyšetrovateľ v Lučenci 17-ročného chlapca obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

To ale nie je všetko. Vyšetrovateľ si myslí, že Dominik by nemal byť stíhaný na slobode. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," povedala Mária Faltániová.

Adrián (38) vyšiel zo svojho domu asi dve hodiny po polnoci. Smeroval do centra dediny, kde ľudia oslavovali nový rok. "Muž vyšiel s mojou sestrou na dvor, prešli cez hlavnú cestu a on tam zbadal dáku tlupu ľudí. Tak išiel za nimi, poprial tým babám šťastný nový rok," opísala udalosti družka napadnutého hasiča. Mladík (17), ktorý mal byť vplyvom alkoholu, si to ale zrejme zle vysvetlil a muža napadol. Po dvoch ranách do tváre Adrián padol na zem, potom ho ešte niekto kopol do tváre. So zlomeninami tvárových kostí a s vybitými zubami leží v banskobystrickej nemocnici. "Operovali mu všetky tie kosti, vkladali mu tam nejaké železné implantáty, nejaké skrutky. Je pri vedomí, ale sťažuje sa na veľké bolesti," vymenovala družka napadnutého hasiča.

Rodina už obvineného mladíka je z incidentu psychicky na dne. Spis má teraz v rukách prokuratúra. Ak sa stotožní s názorom vyšetrovateľa, podá na súd návrh a konečné slovo bude mať sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy