Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda na východe Slovenska, autobus skončil prevrátený na boku
Zdielať na

Nehoda na východe Slovenska, autobus skončil prevrátený na boku

Na jeseň otriasla Slovenskom nehoda autobusu, pri ktorej zomrelo dvanásť ľudí. Dopravca sa rozhodol venovať rodinám obetí aj preživším peňažný dar.

JASOV / Vo štvrtok popoludní sa v obci Jasov (okres Košice-okolie) stála vážna dopravná nehoda. Po nehode ostal autobus prevrátený na boku. Vodič dostal šmyk.

Autobus smeroval v popoludňajších hodinách z obce Stos Kúpele do Kosic  a na palube bolo 8 pasažierov a jeden vodič. "Naše posádky ošetrili šesť zranených, z toho jeden bol ťažko zranený. Jednalo sa o traumu hrudníka, pacient bol prevezený na kliniku úrazovej chirurgie do Košíc, ostatní boli s ľahkými poraneniam, respektíve v šoku ošetrení a následne transportovaní posádkami do nemocnice," uviedol hovorca Záchrannej služby Košice Vladimír Hossa. 

Vodič prešiel s vozidlom do protismeru, zišiel z cesty a prevrátil sa na bok. "Vybehli sme a vyťahovali ich, porozibjali sme okná a vytiahli sme ich," uviedol svedok nehody. 

So špeciálnou vyslobodzovacou technikou na mieste zasahovali hasiči z Moldavy nad Bodvou a Košíc. "Z autobusu neunikali zatiaľ, nebol zistený žiadny únik prevádzkových kvapalín," uviedol veliteľ zásahu Ladislav Szabo. 

Na pomoc privolali aj odťahovú služba, ktora v spolupráci s hasičmi autobus vráti spať na kolesa. "Je to trošku úzka cesta. Autobus je prevrátený kolesami od cesty, nie na cestu. Takže to bude trošku problém, ale dvihne sa to a odtiahne preč," uviedol Pavol Tóth z odťahovej služby Česmad. 

Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a bol mu aj odobratý biologicky materiál na zistenie použitia iných návykových látok. "Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti ale aj miera zavinenia su predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová. 

Starosta prízvukoval, že už aj v minulosti a na rovnakom mieste sa už stala vážna nehoda. Cestu považuje za mimoriadne nebezpečnú a dôvodom sú chýbajúce chodníky. "Je ten úsek tu velmi velmi velmi  nebezpečný. Ako starosta, sme vo výzvach vybudovanie chodníkov sme sa zapájali a dúfam, ze v projekte budeme úspešný," hovorí starosta obce Marián Dzurik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy