Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Evakuácia bytovky v Trenčianskych Tepliciach: Pred vchodom ležal balík s výhražným listom
Zdielať na

Evakuácia bytovky v Trenčianskych Tepliciach: Pred vchodom ležal balík s výhražným listom

TRENČIANSKE TEPLICE / V pondelok podvečer si obyvatelia bytového domu na ulici SNP v Trenčianskych Tepliciach všimli pred vchodovými dverami podozrivý balík, ku ktorému bol priložený aj list. Ten obsahoval výhražný text, v ktorom mal autor spomenúť bombu. Obyvatelia preto okamžite zalarmovali políciu.

Pred bytovku postupne dorazili všetky záchranné zložky. Policajti v spolupráci s hasičmi následne evakuovali všetkých päť obytných vchodov domu a okolie uzavreli. K podozrivému balíku priviedli najskôr psa špeciálne cvičeného na vyhľadávanie výbušnín. Ten však na mieste nič podozrivé neoznačil. Balík následne za prísnych bezpečnostných opatrení otvoril policajný pyrotechnik.

Vo vnútri sa nachádzala stará vojenská helma z čias Československa a tiež kus lana. Súčasťou bol aj list, v ktorom spomenul bombu a vetu "Všetci tu pokapete!"  "Je to zrovna panelák, v ktorom bývam aj ja, no tak som sa dozvedela, čo sa stalo. Našla sa tu krabica s pravdepodobne výbušninou a s výhražným listom, takže žiaľbohu ľudia museli byť evakuovaní," vyjadrila sa primátorka mesta Zuzana Frajková Ďurmeková. Von do mrazu museli vybehnúť desiatky rodín z asi 40 bytov.

Polícia by totožnosť páchateľa, ktorý balík na miesto doniesol, už mala poznať. Evakuovaných obyvateľov pustili naspäť do svojich domovov po asi dvoch hodinách. "Policajti z Trenčianskych Teplíc začali trestné stíhanie vo veci nebezpečného vyhrážania," informoval policajný hovorca  Pavol Kudlička. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy