Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najhľadanejšia Slovenka už sedí za mrežami. Na lovcov lebiek bola prikrátka
Zdielať na

Najhľadanejšia Slovenka už sedí za mrežami. Na lovcov lebiek bola prikrátka

BRATISLAVA / V policajných putách skončila najhľadanejšia Slovenka. Stalo sa to potom, ako sa ocitla na zozname Europolu. Zákon si ju našiel v Spojených štátoch.

Zoznam najhľadanejších žien sveta, na ktorom sa nachádzala aj 46-ročná Renáta okrem iného obletel aj sociálne siete. Po Slovenke tiež pátral aj Interpol so zahraničnými partnermi a tiež naši policajní pátrači, ktorých verejnosť pozná aj ako lovcov lebiek.  Kde sa najhľadanejšia Slovenka ukrýva vedeli už v priebehu niekoľkých týždňov. Pred spravodlivosťou utiekla za veľkú mláku, do Spojených štátov amerických. "Na základe získaných informácií, ktoré boli odoslané partnerským zložkám v USA, došlo ešte v októbri 2019 vo veľmi krátkom čase k zadržaniu hľadanej osoby príslušníkmi Federálneho úradu imigračnej a hraničnej polície," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Hľadaná Slovenka bola známa falšovaním a pozmeňovaním platobných prostriedkov. Po tom ako po nej vyhlásili pátranie očividne zmenila imidž, dúfajúc, že spravodlivosti unikne pomedzi prsty. No však ani zmena farby vlasov či zmena svetadiela nestačila. "Bola tento rok právoplatne odsúdená na tri roky nepodmienečného trestu pre pokračovací zločin podvodu a pokračovací zločin neoprávneného vyrobenia, a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty," informoval ďalej Slivka. 

Nakoniec tak ešte v tomto roku stihli Slovenku vypátrať, zadržať a eskortovať na Slovensko, kde si už odpykáva svoj trest. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy