Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Náhla smrť 11 a 13-ročných bratrancov. Napiť sa mali neznámej tekutiny
Zdielať na

Náhla smrť 11 a 13-ročných bratrancov. Napiť sa mali neznámej tekutiny

SÚTOR / Šokujúci prípad vyšetrujú policajti v Rimavskej Sobote. V nemocnici náhle zomreli dvaja chlapci. 11 a 13-roční bratranci zrejme vypili neznámu tekutinu, ktorou sa otrávili.

Chlapci boli príbuzní a obidvaja pochádzali z obce Sútor. Do nemocnice ich rodičia odviezli potom, čo začali mať zdravotné ťažkosti. "Na zvracanie ho napínalo a bolelo ho brucho," opísal stav nebohého Milana otec. Najskôr si mysleli, že sa prejedol počas sviatkov, ráno s ním už ale bolo vraj veľmi zle a preto navštívili nemocnicu. Chlapec sa ale otcovi nepriznal, z čoho mu môže byť zle. "Niečo vypili. Pýtal som sa syna, že čo to bolo. On mi povedal, že nič nepili. On to popieral," vyjadril sa otec nebohého Milana. 

Podobné príznaky mal aj 11-ročný Dávid. Toho hospitalizovali o deň neskôr. Práve on svojim blízkym povedal, že sa niečoho napili. "Nedal im to nikto, vraj to našli tam niekde na konci dediny. Mysleli si asi, že malinovka a ochutnali z toho," pokračoval otec nebohého Milana. "Do nemocnice v Rimavskej Sobote boli prijatí dvaja detskí pacienti. Vyšetrenia odhalili intoxikáciu neznámou látkou," informovala Jana Fedáková, hovorkyňa siete nemocníc Svet Zdravia. Chlapci boli malátni, zvracali, mali zvýšenú teplotu a sťažovali sa na bolesti hlavy. Zdravotný stav obidvoch sa ale výrazne zhoršil. "Jeden z pacientov bol prevezený na vyššie pracovisko do Banskej Bystrice," informovala ďalej Fedáková. 

Z obidvoch nemocní potom prišli zdrvujúce správy. Obidvaja kamaráti do dvoch dní od hospitalizácie zomreli. "Žiaľ, aj napriek intenzívnej liečby a enormnej snahe lekárskych tímov sa chlapcov nepodarilo zachrániť," vyjadrila sa  hovorkyňa siete nemocníc Svet Zdravia. Rodiny obidvoch malých školákov sú z ich náhlej smrti zdrvení. Doteraz nevedia, čo sa vlastne stalo. "Zistenie presnej príčiny smrti týchto chlapcov bude predmetom súdno-znaleckého skúmania. V prípade už bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy