Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bol vraj tak opitý, že si nepamätá, ako zabil kamaráta. Štefan sa postavil v Trenčíne pred súd
Zdielať na

Bol vraj tak opitý, že si nepamätá, ako zabil kamaráta. Štefan sa postavil v Trenčíne pred súd

TRENČÍN / Bol taký opitý, že si vraj nepamätá ako zabil kamaráta. Na Okresný súd v Trenčíne eskortovali 60-ročného muža z Považskej Bystrice, ktorého polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Na začatie súdneho procesu si bude musieť počkať za mrežami.

Na Okresný súd v Trenčíne prišiel 60-ročný Štefan o barlách s poraneným kolenom. Po tom, ako ho zatkli a obvinili strávil posledný víkend v roku v cele policajného zaistenia. Podľa krajského vyšetrovateľa mal totiž zavraždiť svojho kamaráta. On to nepopiera, no vraj si toho veľa nepamätá. 

"Počas výsluchu pred sudcom obvinený uviedol, že je mu ľúto toho, čo sa stalo, poškodený bol jeho kamarát, hovoril, že sa poznali vyše 40 rokov a dobre si rozumeli," uviedol hovorca krajskej prokuratúry Roman Tarabus. 

Obvinený Štefan mal podľa polície v osudný deň oslavovať svoje meniny. S kamarátom popíjali v kuchyni rodinného domu v Považskej Bystrici. Dvojica sa však mala pohádať, pričom konflikt vyústil do krvavého útoku. Štefan mal svojho kamaráta niekoľkokrát bodnúť kuchynským nožom do oblasti chrbta, hrude a krku. 52-ročný muž vážnym zraneniam podľahol.  

"Neviem, čo ho to popadlo, však on v živote nikdy nevyskakoval, že by do niekoho išiel alebo čo. Oni sa navštevovali ako kamaráti," povedal známy obvineného. 

Sudca vypočúval obvineného vyše hodiny. Napokon však rozhodol podľa očakávania a poslal ho do väzby. "Dôvodom väzby je obava, že by v prípade ponechania na slobode, pokračoval v trestnej činnosti," informoval Tarabus. Obvinený voči rozhodnutiu sudcu podal sťažnosť. 

Za obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí Štefanovi až 20-ročný trest odňatia slobody. So zákonom pritom už mal problémy aj v minulosti. "Obvinený bol pred 10 rokmi odsúdený za prečin nebezpečného vyhrážania," dodal Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy