Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mimoriadne krutá smrť. Muža (57) mal niekto udrieť do hlavy a následne podpáliť
Zdielať na

Mimoriadne krutá smrť. Muža (57) mal niekto udrieť do hlavy a následne podpáliť

ZLATÉ / V prípade obhoreného mužského tela nájdeného pri obci Zlaté sa podľa informácií Televízie JOJ objavili závažné skutočnosti. 57-ročný muž mal o život prísť mimoriadne kruto. Neznámy páchateľ ho mal udierať do hlavy a následne podpáliť. Polícia na prípad uvalila informačné embargo a mlčí dokonca aj o tom, či a v akej veci začali trestné stíhanie.

"Pracovník bol veľmi svedomitý, spoľahlivý, neviem, čo sa mohlo stať," vraví starostka obce Adriana Popjaková. V soboru sa podľa slov dedinčanov vybral 57-ročný muž na cintorín, no domov sa nevracal. Správe, ktorá prišli po pár hodinách, stále nemôžu uveriť. 

"Pri požiari osobného motorového vozidla už nezasahovali, a to z dôvodu, že po príchode už požiar nebol. Pri vozidle našli jednu obhorenú osobu," uviedol krajský hovorca hasičov Peter Kovalik. K incidentu došlo pri poľnej ceste medzi obcami Zlaté a Nižný Tvarožec.

"Vyšetrovateľ vykonáva všetky potrebné procesné úkony," vraví policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Mužov v policajných čiapkach sme na mieste činu stretli aj v pondelok. Z kamery TV JOJ boli dosť nervózny. Jeden z nich tvrdil, že je starosta, no po pár sekundách nasadol za volant policajného auta s majákmi bez toho, aby mal na oblečení akékoľvek policajné označenie a spolu s ostatnými mužmi z miesta odišli.

Podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania mal 57-ročný muž dostať viac ako 6 rán predmetom pripomínajúcim kladivo, pričom mali smerovať do oblasti hlavy. A to nie je všetko. Telo mal páchateľ poliať horľavou látkou a následne zapáliť.

O presnej právnej kvalifikácii však polícia zatiaľ mlčí. K vyšetrovaniu prípadu pribrali aj znalca, a to z odboru zdravotníctva. "Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu, bližšie informácie nie je možné zverejniť," dodala Ligdayová. 

Príbuzní a dedinčania sa s mužom naposledy rozlúčia v miestnom dome smútku. Na dverách už visí jeho fotografia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy