Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodina s deťmi z večera do rána prišla o všetko. Strechu nad hlavou im vzal obrovský požiar
Zdielať na

Rodina s deťmi z večera do rána prišla o všetko. Strechu nad hlavou im vzal obrovský požiar

SPIŠSKÝ ŠTIAVNIK / Päťčlenná rodina v sobotu v noci prišla o všetko. Tak ako každý večer, mama naložila do krbu brikety a šla uložiť deti spať. O pár minút už museli utekať pred ohňom, ktorý zachvátil celý dom.

Susedia si aj zvonku všimli, že niečo nie je v poriadku. Zo strechy už stúpal silný, hustý čierny dym. Začali šľahať aj plamene, na miesto tak smerovali členovia občianskej hliadky. "Búchali sme im na dvere, aby vyšli von, zobrali deti," opísal situáciu v danom momente Stanislav Žiga, vedúci MOPS Spišský Štiavnik. 

Popradskí hasiči hneď po príchode dostali dve dôležité správy. "Nikto sa v objekte nenachádzal, to bola tá lepšia informácia. A bohužiaľ tá horšia bola, že neexistujú pri takomto objekte nejaké hasičské štandardy," vyjadril sa Marián Lopuch, veliteľ zásahu hasičov. Hasiči preto museli hasiť len zvonku. 

Profesionálom pomáhali domáci dobrovoľní hasiči ale aj profesionáli zo susedného Spišského Bystrého. Prečo začalo horieť úplne jasné nie je. Rodičia aj 2, 10 a 12- ročné deti prišli o všetko. Majiteľka pre TV JOJ povedala, že pred nedávnom domček zrekonštruovali, vo vnútri mali kúpeľňu aj toaletu. Kúpili aj nové zariadenie, no teraz je všetko preč. 

Vedúci občianskej hliadky ale dobre vie ako sa cítia. Aj on totiž s rodinou prišiel tento rok o všetko pre požiar. Vtedy pomohli obvodní policajti, kolegovia z hliadky, obec aj susedia. Tejto rodine preto radí to nevzdať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy